68
Υλικά
- αλάτι 1 πρέζα/ες
Μαρέγκα (meringa στα ιταλικά ή meringue στα γαλλικά), ονομάζεται ο αφρός που σχηματίζουν τα «χτυπημένα» και διογκωμένα ασπράδια αυγών. Παρασκευάζεται με την προσθήκη ζάχαρης (άχνης ή κρυσταλλικής) όταν προορίζεται για γλυκά, ή κάποιον όξινο παράγοντα όπως λεμόνι, ξύδι , ή κρεμόριο, αλλά και άνθος αραβοσίτου (κορν φλάουρ), ή ζελατίνη για πιο ομοιογενές αποτέλεσμα, όταν προορίζεται για μαγειρική .
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com