Δημοσιευμένες » Εορταστικές

Με άρωμα μαστίχας Πασχαλινά κουλουράκια !!!

mageirikikaisintages
Υλικά     400 γρ. αλεύρι Κέικ Φλάουρ     100 γρ. ζάχαρη άχνη     200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου     ½ κ.τ.γλ. μαστίχα τριμμένη     30 γρ. γάλα     αυγό και γάλα για το άλειμμα ...
home_goodfood_blog1

Φτιάξτε Λαζαράκια- Το έθιμο που κρατάει αιώνες, πότε τα φτιάχνουμε και γιατί

argiro
«Λαζαράκια για τον Λάζαρο αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις», έλεγαν παλιά και λένε ακόμα στα ελληνικά χωριά μας. Σύμφωνα με την παράδοση ο αναστημένος φίλος του Χριστού, ο Λάζαρος, είχε πει: «Όποιος ζυμώσει και δε με πλάσει, το φαρμάκι μου να πάρει…»....

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για Βασιλόπιτα κέικ!

ediva
Για να μην ψάχνεις λοιπόν για ιδέες μέχρι τελευταία στιγμή, δες πως να φτιάξεις την καλύτερη βασιλόπιτα που έχω δοκιμάσει ποτέ με μία εύκολη συνταγή του Άκη! Πως να φτιάξεις μια εύκολη Βασιλόπιτα κέικ με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη! ...

Ο καλύτερος τρόπος για να βάψεις τα πασχαλινά αυγά!

ediva
Το κυριότερο έθιμο που τηρούν οι πάντες το Πάσχα, εντός και εκτός Ελλάδος, είναι το βάψιμο των αυγών. Κάθε νοικοκυρά θέλει να στολίσει το σαλόνι, την κουζίνα ή ακόμη και το χωλ της με τα πιο εντυπωσιακά πασχαλινά αυγά και γι' αυτό απογοητευόμαστε όταν δεν καταφέρνουμε να τους δώσουμε ένα όμορφο ομοίομορφο χρώμα....

Πολίτικη Βασιλόπιτα 3

sintagespareas
Πεντανόστιμη και αφράτη! ...

Βασιλόπιτα (τσουρέκι)

sintagespareas
Μια βασιλόπιτα-τσουρέκι για το καλό του χρόνου και όχι μόνο... ...

Πολίτικη Βασιλόπιτα

syntageskamomata
Υλικά 7 οο γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι 50 γραμμάρια μαγιά νωπή 200 ml γάλα χλιαρό 1 50 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου) 180 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική 1 βανίλια 8 γραμμάρια μαχλέπι 8 γραμμ άρια κακου λέ Ξύσμα από 1 πορτοκ άλι ½ σφηνάκι λικέρ μαστίχα 3 αυγά (+ 1 αυγό για άλειμμα) ...

Η κυρά Σαρακοστή

thisauroikouzinas-syntages
 Ένα πολύ ωραίο και παλιό έθιμο που αρέσει πολύ στα παιδάκια. Η κυρά Σαρακοστή έχει 7 πόδια γιατί συμβολίζει ένα πρόχειρο ημερολόγιο για τις 7 εβδομάδες της νηστείας....
home_goodfood_blog1

Φτιάξε την Κυρά Σαρακοστή στην κουζίνα σου! Το παμπάλαιο έθιμο και η συνταγή

argiro
Ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα για τη σαρακοστή και το Πάσχα είναι η Κυρά Σαρακοστή, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο που μετρούσε τις εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής, η επίσημη έναρξη της οποίας είναι η Καθαρά Δευτέρα....

Κουραμπιέδες Μοσχομυριστοί και τα Δέκα Μυστικά μου

syntagesmamas
 Κουραμπιέδες παραδοσιακοί σημαίνει βούτυρο πρόβειο και αμύγδαλο!!!!!Αυτή η φωτογραφία είναι εδώ χρόνια. Γιατί; Γιατί κάθε χρόνο κάνω την ίδια συνταγή!!! Παλαιότερα κάθε χρονιά δοκίμαζα και μια καινούργια συνταγή που είχε καλό αποτέλεσμα....

Οι Κουραμπιέδες με φυτίνη της θείας Μαρίας, είναι απολαυστικοί

syntagesmamas
Κουραμπιέδες με φυτίνη πολύ γευστικοί!!!! Η μαμά Χρύσα σας τους προτείνει όταν νηστεύετε, αλλά και όταν... δεν.....!!!! Είναι τόσοοοοο καλοί!!!!!!!!!!!!!!Επειδή η μητέρα μου (γριούλα, αλλά κρατά τους θρησκευτικούς κανόνες) νήστευσε όλες τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, της έφτιαξα κουραμπιέδες με φυτίνη....

Βασιλόπιτα κέικ του Άκη

sintagespareas
Τέλεια βασιλόπιτα που είναι εύκολη σαν κέικ και αρωματική σαν τσουρέκι. ...

Ζεστό κρασί με πορτοκάλι και μπαχαρικά – Χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό ποτό

ioannabaltsaki
Συνταγή για ζεστό κρασί με πορτοκάλι, κανέλα, γαρύφαλλο, μέλι,πιπερόριζα (τζίντζερ). Ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα, για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια και για το καλωσόρισμα των φίλων στο σπίτι τις γιορτινές ημέρες! ...

Παστέλ, όμορφα & Ανοιξιάτικα Πασχαλινά αυγά!

madameginger
Τα αγαπημένα μου χρώματα, τα παστέλ, θα ντύσουν φέτος τα Πασχαλινά μου αυγά. Ούτε περίτεχνα σχέδια, ούτε αστερόσκονες, ούτε χημικά χρώματα βαφών…Τα αυγά μου φέτος, θα είναι απλά και όμορφα! Words: Μαριλού Παντάκη Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης Creative Work: Lunik.Lab...

Βασιλόπιτα κέικ με γλάσο βανίλιας

tasteandtell
 Αυτή η συνταγή για βασιλόπιτα δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο! Το άρωμα και η ιδιαίτερη γεύση της σίγουρα θα χαραχθούν στην μνήμη σας και αν δοκιμάσετε μια φορά θα αποζητάτε την γεύση της κάθε πρωτοχρονιά! Την ιδιαίτερη αυτή γεύση μας την δίνει το πάντρεμα των υλικών μαστίχα με μαχλέπι αλλά και το λίγο καρυδάκι στην πίτα σε συνδυασμό με το γλάσο βανίλιας που φτιάχνει μια τραγανή κρούστα και του δίνει έξτρα ευωδιαστή γεύση....
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 100 »
Πες μας την γνώμη σου για το νέο site του Συνταγούλη! Πώς το βαθμολογείς;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!