Δημοσιευμένες » Γλάσα

Το σιρόπι το χρησιμοποιούμε στα γλυκά του κουταλιού, τα σιροπιαστά του ταψιού αλλά και σε ποτά. Ανάλογα που θα το προσθέσουμε, βάζουμε και αντίστοιχο άρωμα ή και χυμό. Η αναλογία που σας δίνω, είναι για το βασικό σιρόπι, ενώ ανάλογα τη συνταγή, αλλάζουμε τις αναλογίες.

Υλικά: ζάχαρη, χυμός λεμονιού, μέλι, πορτοκάλια, κανέλα και άλλα 5 υλικά

Η σημερινή μου πρόταση γλυκολιχουδιάς είναι ιδιαίτερη, είναι εορταστική, είναι αρωματική και πολυεπίπεδη, εύκολη στην πρώτη φάση αν και θέλει προσοχή στην επόμενη φάση, αλλά ένα είναι σίγουρο... θα εντυπωσιάσει τον κάθε καλεσμένο. Ένα παγωτό καλά κρυμμένο μέσα σε ένα σοκολατένιο ημισφαίριο που λιώνει καθώς κυλά πάνω του η καυτή σάλτσα πραλίνας και ενώ το παγωτό αρχίζει να βγαίνει από το καταφύγιό του, γίνονται όλα μια θεϊκή λάβα που, αιχμαλωτίζοντας το βλέμμα, κάνει την καρδιά να αρχίσει να χτυπά άτακτα!!

Υλικά: καστανή ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, εκχύλισμα βανίλιας, καρύδια

Πανεύκολη DULCE LECHE,  σάλτσα καραμέλας της στιγμήςΜια πολύ εύκολη, για αρχάριους, και πολύ γρήγορη συνταγή, για μια υπέροχη σάλτσα καραμέλας, με 3 μόνο υλικά, για να την απολαύσετε στα γλυκά σας, τα παγωτά σας.Υλικά συνταγής1/2 φλ. τσαγιού (112 γρ.) βούτυρο αγελάδος1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Υλικά: βούτυρο αγελάδος, καστανή ζάχαρη, κρέμα γάλακτος

Υλικά         230 γρ ζάχαρη άσπρη η καφέ         80 ml νερό         110 γρ βούτυρο         1 πρέζα αλάτι         150ml κρέμα γάλακτος Ετοιμασία      Βαζ...

Υλικά: ζάχαρη, βούτυρο, κρέμα γάλακτος

Μία πολύ γλυκιά καραμέλα,την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παντού!Αυτή η συνταγή έχει ρίζες από τη Λατινική Αμερική και κανονικά λέγεται dulce de leche.

Υλικά: ζάχαρη, γάλα, βανίλια, μαγειρική σόδα

ΤΟ ROYAL ICINGΤο royal icing (ρόαγιαλ άϊσινγκ) είναι ένα απλό διακοσμητικό γλάσσο. Η ονομασία προέρχεται από το γεγονός πως όταν σταθεροποιείται μοιάζει με πάγο και πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Menon στο βιβλίο του La cuisine bourgeois, όπου το αναφέρει ως "glace à la royale". Ξέρουμε ότι το χρησιμοποιούσαν ευρέως στην ζαχαροπλαστική από  τον 16ο αιώνα, αλλά υπάρχουν και αναφορές ήδη απο τον 150 αιώνα. Χρησιμοποιείται γιά να καλύπει (γλασσάρει) επιφάνειες, για την δημιουργία λεπτών και περίτεχνων σχεδίων επάνω σε τούρτες ή μπισκότα αλλά και για την κατασκευή μικρών διακοσμητικών...

Υλικά: ασπράδι, χυμός λεμονιού, ζάχαρη άχνη, χρώμα ζαχαροπλαστικής

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κάθε χρόνο σας δίνω ιδέες για πασχαλινά μπισκοτάκια για να φτιάξετε σε όσους αγαπάτε. Η συνταγή που χρησιμοποίησα είναι η αγαπημένη μου συνταγή για μπισκότα σοκολάτας. Τη ζαχαρόπαστα τη φτιάχνω η ίδια και θα σας δώσω τη συνταγή, αλλά δεν προλάβαινα να κάνω βήμα-βήμα τη διαδικασία παρασκευής της.

Υλικά: ζελατίνη, γλυκόζη, βρώσιμη γλυκερίνη, ζάχαρη άχνη, βανιλίνη, αραβοσιτέλαιο

Υλικά 1 κούπα τσαγιού καστανή ζάχαρη 1 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές σούπας  βούτυρο 1 κουτ, σούπας κοφτό  κορν φλάουερ

Υλικά: καστανή ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, κορν φλάουρ

Καλημερούδια, αγαπημένοι/ες μου! Κλείνουμε την εβδομάδα με μια σούπερ νόστιμη, εύκολη κ υγιεινή συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια! Θα φτιάξουμε το πιο νόστιμο frosting σοκολάτας με αγνά υλικά χωρίς ζάχαρη! Με αυτό μπορείτε να στολίσετε κέικ, μάφιν, αλλά φυσικά τρώγεται κ σκέτο!

Υλικά: αβοκάντο, κακάο, γάλα σόγιας, σιρόπι αγαύης, εκχύλισμα βανίλιας

Η γκανάς είναι ένα γλάσο, κατάλληλο για πάστες και τούρτες, σοκολατάκια ή τρούφες, που δουλεύεται εύκολα και δίνει καταπληκτικό αποτέλεσμα.Πρόκειται για μείγμα σοκολάτας και κρέμας γάλακτος, που μετά την ομογενοποίηση του, γίνεται μία βελούδινη, ρευστή κρέμα.

Υλικά: σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο αγελάδος