100
Υλικά
- pandoro 3 φέτ
- σοκολάτα κουβερτούρα 150 γρ
- κακάο 1 κσ
- ζελατίνη 2 φύλλα
- κρέμα γάλακτος 400 γρ
- ζάχαρη άχνη 2 κγ
Το Pandoro είναι ένα κλασσικό χριστουγεννιάτικο ιταλικό γλύκισμα. Πρώτη του εμφάνιση έγινε στη Βενετία αλλά η συνταγή του τελειοποιήθηκε στη Βερόνα στα τέλη του 1800. Πρόκειται για ένα κέικ με μαγιά και γάλα που ψήνεται σε μια ειδική φόρμα σε σχήμα οκτάγωνου αστεριού και σερβίρεται πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη για να μοιάζει με τις χιονισμένες Άλπεις.
Από τότε που γύρισα από την Ιταλία, το Pandoro δεν λείπει ποτέ και από το δικό μας σπίτι. Παλιότερα το έβρισκα μόνο σε delicatessen, πλέον όμως πωλείται τις μέρες των γιορτών και στα super market, οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να το βρείτε. Εάν δεν τα καταφέρετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαβαγιάρ. Αλλά πιστέψτε με, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cookika.com