Δημοσιευμένες » Γλυκά σιροπιαστά

Υλικά 250 γρ. σπορέλαιο 200 γρ. ζάχαρη 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 4 αυγά 1/2 κ.γ μαστίχα τριμμένη 350γρ. σιμιγδάλι ψιλό 100γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη 2κ.γ μπέικν πάουντερ μια πρέζα αλάτι

Υλικά: σπορέλαιο, ζάχαρη, στραγγιστό γιαούρτι, αυγά, μαστίχα Χίου και άλλα 3 υλικά

Υλικά 900γρ φύλλο κρούστας για γλυκά 600γρ καρύδια ψιλοκοπανισμένα 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 250γρ βούτυρο πρόβειο 250γρ βούτυρο αγελάδος 30 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια) Για το σιρόπι 1.100γρ ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Φλοίδα από μισό βιολογικό λεμόνι 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 1 ξυλάκι κανέλλας

Υλικά: φύλλο κρούστας, καρύδια, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και άλλα 5 υλικά

Σιροπιαστό γλυκό του ψυγείου πασπαλισμένο με αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης, με βάση από καλοψημένο φύλλο κατάϊφι, και δυό διαφορετικές λευκές κρέμες.  Ένα κλασικό Ελληνικό γλυκό, ότι πρέπει για επιδόρπιο αλλά και για το απογευματινό καφεδάκια μας! Για τη συνταγή ευχαριστούμε την κ. Αφροδίτη Χρόνη

Υλικά: φύλλο κανταΐφι, μαργαρίνη, βούτυρο γάλακτος, ζάχαρη, χυμός λεμονιού και άλλα 7 υλικά

ΥΛΙΚΑ: Για το ραβανί: • 500γρ αλεύρι • 200γρ καρύδα • 250γρ ζάχαρι • 3 αυγά • 160γρ γάλα • 1-1/2 κουταλάκι μπεικιν πάουντερ • 240γρ λιωμένο βούτυρο Για το σιρόπι: • 1-1/2 κιλό νερό • 1-1/2 κιλό ζάχαρη Για την κρέμα: • 1,200γρ. γάλα • 300γρ ζάχαρη • 130γρ corn flour • 4 αυγά • 200γρ κρέμα γάλακτος • κανέλα

Υλικά: αλεύρι, καρύδα, ζάχαρη, αυγά, γάλα και άλλα 5 υλικά

Πρόκειται για ραβανί κάτω (ή ρεβανί όπως το λένε βόρεια) και κρέμα ζαχαροπλαστικής από επάνω πασπαλισμένη με κανέλα. Ήταν όντως υπέροχο και τόσο έξυπνη ιδέα! Η μόνη διαφορά που μπορούσα να διακρίνω ήταν πως είχε ένα έξτρα λεπτό στρώμα από χτυπημένη σαντιγί επάνω στην κρέμα.

Υλικά: αυγά, ζάχαρη, γάλα, γιαούρτι, αλεύρι και άλλα 10 υλικά

Είναι μερικές γεύσεις που τις θυμάσαι από τότε που ήσουν παιδί. Μια από αυτές είναι το γαλακτομπούρεκο που έφτιαχνε η θεία Λίτσα. Πέρασαν τα χρόνια και αυτό το γαλακτομπούρεκο το είχα ως μέτρο σύγκρισης. Έπεισα τη θεία Λίτσα να μου πει τα μυστικά της και ιδού η συνταγή!

Υλικά: ζάχαρη, βανίλια, λεμόνι, κατσικίσιο γάλα, σιμιγδάλι ψιλό και άλλα 4 υλικά

Ένα γλυκό με βελούδινη κρέμα, παχύρρευστο σιρόπι στο χρώμα της καραμέλας από την καστανή ζάχαρη και το μέλι, με φύλλο κριτσανιστό έως το τελευταίο κομματάκι!!

Υλικά: φύλλο κρούστας, γάλα, κρέμα γάλακτος, κρόκοι, ασπράδι και άλλα 9 υλικά

ΥΛΙΚΑ: Για τον μπακλαβά: • 1 πακέτο (ή ½ κιλό) φύλλο κρούστας • 1 πακέτο (ή 250 γρ.) φρέσκο βούτυρο • 200 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα (ανάλατα κι άψητα) • 150 γρ. καρυδόψιχα • 1 κουτ. γλυκού κανέλα • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη Για το σιρόπι: • 250 γρ. ζάχαρη • 200 γρ. νερό • 1 κουτ. σούπας λεμόνι ή 1 κουτ. σούπας γλυκόζη • φλοιός από ½ λεμόνι

Υλικά: φύλλο κρούστας, φρέσκο βούτυρο, αμύγδαλα, καρύδια, κανέλα και άλλα 2 υλικά

Για την κρέμα γάλα 1500 γρ σιμιγδάλι ψιλό 300γρ. ζάχαρη 300γρ... βούτυρο 60γρ βανίλιες 3 αυγά 6 ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά) 1/2 κιλό φύλλο κρούστας βούτυρο για τα φύλλα Σιρόπι ζάχαρη 300γρ νερό 250γρ φέτες λεμόνι 4-5 γαρύφαλα 4-5

Υλικά: γάλα, σιμιγδάλι ψιλό, ζάχαρη, βούτυρο, βανίλια και άλλα 4 υλικά

Υλικά: γάλα, σιμιγδάλι ψιλό, ζάχαρη, βούτυρο, βανίλια και άλλα 4 υλικά

Κάθε τραπέζι που κάνουμε τα δάκτυλα είναι παρόντα. Είναι κυπριακή συνταγή και ονομάζετε έτσι λόγω των 2 άκρων τους.

Υλικά: αλεύρι, πορτοκάλια, λάδι, αμύγδαλα, ανθόνερο και άλλα 3 υλικά