223
Υλικά
- γάλα 900 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- κρόκοι 6 τμχ
- κρέμα γάλακτος 100 γρ
- κορν φλάουρ 60 γρ
- βούτυρο 1 κσ
- βανίλια 1 τμχ
- φύλλο κρούστας 10 φύλλα
- βούτυρο 150 γρ
- ζάχαρη 500 γρ
- χυμός λεμονιού 1 κγ
Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα από τα πιο γνωστά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένο με φύλλο κρούστας, κρέμα από σιμιγδάλι και σιρόπι με άρωμα λεμόνι. Η συνταγή που σας δίνω γίνεται με κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αυτή είναι μια πιο σύγχρονη έκδοση του γαλακτομπούρεκου που είναι πολύ διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια.
Διάβασε τη συνταγή στο sintagesninas.altervista.org