Δημοσιευμένες » Γλυκά του κουταλιού

Κατακόκκινο, γλυκό με άρωμα αρμπαρόριζας στην καρδιά του καλοκαιριού!

Υλικά: ζάχαρη, ντοματάκια, μέλι, λεμόνι, βανίλια και άλλα 3 υλικά

Υπέροχο γλυκό του κουταλιού, που μπορούμε να το φτιάξουμε με διάφορους τρόπους.Εγώ θα σας πω τον δικό μου, που είναι πολύ εύκολος και γρήγορος.Το γλυκό μου έγινε πολύ αρωματικό και όσοι το δοκίμασαν το βρήκαν εξαιρετικό!Πάμε να το ετοιμάσουμε και παρέα και να το απολαύσουμε με το καφεδάκι μας και ένα ποτήρι δροσερό νεράκι!Η να το βάλουμε πάνω από το γιαουρτάκι μας και να απολαύσουμε ένα πραγματικά εξαιρετικό επιδόρπιο!

Υλικά: δαμάσκηνα, ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο, λεμόνι

 Τα μικρά τοματάκια είναι πολύ αγαπημένο μου υλικό και τα χρησιμοποιώ στις σαλάτες και τη μαγειρική. Ιδιαίτερα τα μικρά τοματάκια ποικιλίας βελανίδι που είναι ζουμερά, όσα πρέπει, αρωματικά και με μια υπέροχη γλύκα. Όπως και όπου τα χρησιμοποιώ, κάνουν τη διαφορά και προσθέτουν απίστευτη γεύση.

Υλικά: ντοματάκια, ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο, λεμόνι

μισό κιλό βύσσινα 500 γρ. ζάχαρη 1 βανίλια 1 κ.τ.γ χυμό λεμονιού

Υλικά: βύσσινο, ζάχαρη, βανίλια, χυμός λεμονιού

ΥΛΙΚΑ     500 με 600 γρ. φυστίκια φρέσκα     2 κιλά ζάχαρη     4 φλ. νερό     Χυμό απο 4 λεμόνια     Άρωμα βανίλιας (προαιρετικά)             

Υλικά: φιστίκι, ζάχαρη, λεμόνι

Κλασικό γλυκό, αλλά εδώ θα χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το πορτοκάλι κι όχι μόνο τις φλούδες... Υπέροχο άρωμα, δεμένο σιρόπι!

Υλικά: πορτοκάλια, ζάχαρη, ξυνό

Ένα γλυκό σταφύλι …πολυτελείας! Η ποικιλία «φράουλα», η ποικιλία «νυχάκι» και το απλό ραζακί δίνουν ωραιότατο γλυκό, αλλά όχι στο μισάωρο πάνω κάτω που φτιάχνουμε το σουλτανί σταφύλι . Πολλοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη μισή ζάχαρη σε σχέση με το φρούτο και άλλοι ίσες ποσότητες. Ανάλογα σε ποια σχέση ζάχαρης –φρούτου θα φτιάξουμε το γλυκό μας θα αυξήσουμε ή θα ελαττώσουμε την ποσότητα του νερού.

Υλικά: σταφύλια, ζάχαρη, αρμπαρόριζα, χυμός λεμονιού, αμύγδαλα


Σεπτέμβρης, ο μήνας των σταφυλιών. Τί πιο ωραίο από ένα μυρωδάτο, με καλοδεμένο σιρόπι, γλυκό σταφύλι? Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται...

Υλικά: σταφύλια, ζάχαρη, αρμπαρόριζα, ξυνό

1 κιλό ντοματάκι βελανίδι,750 γραμμάρια ζάχαρη,6-7 γαρύφαλλα,1 ξυλάκι κανέλα,μισό ποτήρι νερό,2 λεμόνια το χυμό,2 βανίλιες,200 γραμμάρια αμύγδαλα  

Υλικά: ντοματάκια, ζάχαρη, γαρύφαλλο, κανέλα, λεμόνι και άλλα 2 υλικά

Υλικά 4 πορτοκάλια με σχετικά χοντρή φλούδα 7 φλ ζάχαρη 1/2 φλ νερό 1 κ.γ χυμό λεμόνι 3 βανίλιες

Υλικά: πορτοκάλια, ζάχαρη, χυμός λεμονιού, βανίλια