Δημοσιευμένες » Γλυκά του κουταλιού

Ένα πρωτότυπο και γευστικό γλυκό που θα σας κερδίσει. Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει όμως είναι το γεγονός ότι ενώ κατά το βρασμό θα περιμένατε να λιώσει το καρπούζι όχι μόνο δεν λιώνει αλλά και κρατάει ακέραια τη σάρκα του. Μου αρέσει να το σερβίρω

Υλικά 4 πορτοκάλια με σχετικά χοντρή φλούδα 7 φλ ζάχαρη 1/2 φλ νερό 1 κ.γ χυμό λεμόνι 3 βανίλιες

Υλικά: πορτοκάλια, ζάχαρη, χυμός λεμονιού, βανίλια

Υλικά 1 κιλό φλούδα καρπουζιού 1 κιλό ζάχαρη  2-3 βανίλιες Περίπου 250 γρ μέλι Δυο τρεις κουταλιές σούπας γλυκόζη

Υλικά: καρπούζι, ζάχαρη, βανίλια, μέλι, γλυκόζη

Τα φραγκοστάφυλα τα γνώρισα από κοντά, ως φυτό και τους καρπούς του, πριν τρία  χρόνια στην αυλή φιλικού σπιτιού στο χωριό. Την επόμενη χρονιά απέκτησα κι εγώ δυο φυτά και κάθε χρόνο με τα δικά μου και αυτά που μου χαρίζουν εδώ στο χωριό φτιάχνω μαρμελάδα, λικέρ αρωματίζω ξύδι και γλυκό. Φραγκοστάφ

Υλικά: φραγκοστάφυλο, ζάχαρη, χυμός λεμονιού

Λεμονάκι μυρωδάτο και λαμποκοπά το πιάτο. Μόνο που σήμερα το λεμονάκι έγινε γλυκό. Εάν έχετε δικά σας λεμόνια είναι ένα ωραίο γλυκό του κουταλιού. Χρειαζόμαστε μεγάλα λεμόνια και χοντρόφλουδα. Μοιάζει με το γλυκό πορτοκάλι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Υλικά: λεμόνι, ζάχαρη, χυμός λεμονιού, βανίλια

Ενα γλυκο με παραδοση,ενα γλυκο λατρεμενο,ενα γλυκο που ταιριαζει με ολα. Απολαυστε το!!!

Υλικά: βύσσινο, ζάχαρη, γλυκόζη, λεμόνι

Υλικά     1 κιλό ψίχα καρπουζιού     800 γρ. ζάχαρη     1 ποτήρι νερό     χυμό από 2 λεμόνια     φλούδες από 2 λεμόνια     3 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Υλικά: καρπούζι, ζάχαρη, λεμόνι, λικέρ μαστίχα

Και δεύτερο γλυκάκι για σήμερα. Αγαπημένο. Έχει ένα βαθμό δυσκολίας στην παρασκευή του αλλά είναι το ποιο τέλειο γλυκό για μένα. Υλικά: 1 κιλό βερίκοκα 900 γρ. ζάχαρη 2 κουτ. σούπ. γλυκόζη 3/4 φλυτζ. τσαγ. νερό 2 βανίλιες 1 κ.γ. χυμό λεμονιού 3 κ.σ. ασβέστη 8 ποτήρια νερό

Υλικά: βερίκοκο, ζάχαρη, γλυκόζη, βανίλια, χυμός λεμονιού, ασβέστης

Γλυκάκι θα ανεβάσω σήμερα και αρχίζω την ανάρτησή μου με αυτόν τον πρόλογο γιατί μία αγαπημένη φίλη γκρίνιαξε λιγουλάκι που αυτές τις ημέρες ανεβάζουμε όλες γλυκά. Καλοκαιράκι και αρχίσαμε να μαζεύουμε σαν τα μυρμήγκια. Γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, αργότερα γιουφκάδες, τραχανά και πάει λέγοντας. Για να γίνει καλύτερο το γλυκό μας πρέπει να επιλέξουμε πετροκέρασα είναι ιδανικά για γλυκό, ξέρετε τα άσπρα. Θα σας δώσω υλικά για ένα κιλό.

Υλικά: κεράσια, ζάχαρη, γλυκόζη, χυμός λεμονιού, βανίλια

Τα λεμόνια που βρήκα στην αγορά ήταν βιολογικά, πολύ αφράτα, με πλούσια φλοίδα που έσπαζε, όταν προσπάθησα να την τυλίξω, όπως του νεραντζιού. Έτσι προτίμησα να την κόψω σε λωρίδες. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο γλυκό. Λίγος χρόνος και υπομονή απαιτείται για το ξύσιμο της φλοίδας. Το ξύσμα δεν το πετάμε αλλά το διατηρούμε στην κατάψυξη και το χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε τα κέικ και τις κρέμες. Δοκιμάστε το!

Υλικά: λεμόνι, ζάχαρη, σιρόπι, χυμός λεμονιού