Δημοσιευμένες » Γλυκά του κουταλιού

Και δεύτερο γλυκάκι για σήμερα. Αγαπημένο. Έχει ένα βαθμό δυσκολίας στην παρασκευή του αλλά είναι το ποιο τέλειο γλυκό για μένα. Υλικά: 1 κιλό βερίκοκα 900 γρ. ζάχαρη 2 κουτ. σούπ. γλυκόζη 3/4 φλυτζ. τσαγ. νερό 2 βανίλιες 1 κ.γ. χυμό λεμονιού 3 κ.σ. ασβέστη 8 ποτήρια νερό

Υλικά: βερίκοκο, ζάχαρη, γλυκόζη, βανίλια, χυμός λεμονιού, ασβέστης

Γλυκάκι θα ανεβάσω σήμερα και αρχίζω την ανάρτησή μου με αυτόν τον πρόλογο γιατί μία αγαπημένη φίλη γκρίνιαξε λιγουλάκι που αυτές τις ημέρες ανεβάζουμε όλες γλυκά. Καλοκαιράκι και αρχίσαμε να μαζεύουμε σαν τα μυρμήγκια. Γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, αργότερα γιουφκάδες, τραχανά και πάει λέγοντας. Για να γίνει καλύτερο το γλυκό μας πρέπει να επιλέξουμε πετροκέρασα είναι ιδανικά για γλυκό, ξέρετε τα άσπρα. Θα σας δώσω υλικά για ένα κιλό.

Υλικά: κεράσια, ζάχαρη, γλυκόζη, χυμός λεμονιού, βανίλια

Τα λεμόνια που βρήκα στην αγορά ήταν βιολογικά, πολύ αφράτα, με πλούσια φλοίδα που έσπαζε, όταν προσπάθησα να την τυλίξω, όπως του νεραντζιού. Έτσι προτίμησα να την κόψω σε λωρίδες. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο γλυκό. Λίγος χρόνος και υπομονή απαιτείται για το ξύσιμο της φλοίδας. Το ξύσμα δεν το πετάμε αλλά το διατηρούμε στην κατάψυξη και το χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε τα κέικ και τις κρέμες. Δοκιμάστε το!

Υλικά: λεμόνι, ζάχαρη, σιρόπι, χυμός λεμονιού

Το άγριο σύκο, ο ορνιός, δεν είναι φρούτο αλλά μία ταξιανθία, διότι είναι γεμάτος μικροσκοπικούς στήμονες και γύρη, με τα οποία θα γονιμοποιηθεί η ήμερη  συκιά που θα μας δώσουν τα υπέροχα σύκα του Αυγούστου! Από αυτές θα μαζέψουμε την πρώτη ύλη για το γλυκό μας. Προσοχή όμως στο γάλα της συκιάς, γιατί μπορεί να μας προκαλέσει αλλεργία!

Υλικά: σύκα, ζάχαρη, γαρύφαλλο, βανίλια, αμύγδαλα και άλλα 2 υλικά

Ροζ και ντελικάτο για Μάνες, Μητέρες , Μαμάδες… Ροδοζάχαρη λοιπόν σήμερα το γλυκό μου. Κάτι ανάμεσα σε μαρμελάδα και γλυκό.

Υλικά: ροδοπέταλα, ζάχαρη, λεμόνι, ξυνό

· Ετοιμο το γλυκό φράουλα!!! Οτι και να πώ..........Οοοοτι και να πώ..............Θα είναι λίγο!!! Η συνταγή είναι της φίλης μου Sofi Tsiopou 1 κιλό φράουλες, 700 γρ ζάχαρη, το χυμό από 1 μικρό λεμόνι,  1  κουταλιά της σούπας γλυκόζη

Υλικά: φράουλες, ζάχαρη, λεμόνι, γλυκόζη

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό φράουλες γλυκιές αλλά σφιχτές 700 - 800 γραμ. ζάχαρη 1 φλιτζάνι νερό ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Υλικά: φράουλες, ζάχαρη, χυμός λεμονιού

Υλικά 1 κιλό νεράντζια 1 κιλό ζάχαρη 2 κουτ,σούπας γλυκόζη 1 ποτήρι του κρασιού νερό οδοντογλυφίδες για τις φετούλες

Υλικά: νεράντζια, ζάχαρη, γλυκόζη

Για το κουμ κουάτ έχουμε μιλήσει ξανά παλιότερα, για την καταγωγή του, για μαρμελάδα και τουρσί. Το κουμ κουάτ ανήκει στα εσπεριδοειδή και θέλει προσοχή στο ξεπίκρισμα αλλά και στο βράσιμο. Επίσης τα φρούτα θα πρέπει να είναι μεν ώριμα αλλά όχι υπερώριμα.

Υλικά: κουμ κουάτ, ζάχαρη, λεμόνι

Υλικά 1 κιλό αμύγδαλα πράσινα φρέσκα τσάγαλα 1 κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1/2 λεμόνια χυμό

Υλικά: αμύγδαλα, ζάχαρη, λεμόνι