Με τις διακοπές με τα τούτα και με τ' άλλα μόλις που πρόλαβα να αγοράσω δαμάσκηνα κατάλληλα για γλυκό. Όταν λέμε κατάλληλα πρέπει να είναι αγουρωπά και καλό θα είναι να μην έχουν τοποθετηθεί σε ψυγεία συντήρησης. Εγώ το δεύτερο δεν το πρόλαβα.Αγόρασα λοιπόν από τη λαϊκή όσα αγουρωπά βρήκα και το έφτιαξα.Επί το έργον.Οι αναλογίες για ένα κιλό ξεκουκουτσιασμένα και καθαρισμένα δαμάσκηνα είναι800 γραμ. ζάχαρηχυμός από ένα μέτριο λεμόνιασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)ΔιαδικασίαΠλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και με ένα σουβλάκι ή ένα μεγάλο καρφί αφαιρούμε το κουκούτσι σπρώχνοντας από τη μεριά του κ

Διάβασε τη συνταγή στο asproylas.blogspot.com


(πάτησε στον τίτλο για να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο)


Άλλες συνταγές