66
Υλικά
- αρμπαρόριζα 3 φύλλα
- κανέλα 1 τμχ
- χυμός λεμονιού 1 -
- αμύγδαλα -
Ναι, τα σπιτικά γλυκά έχουν ... ρίσκο. Δεν εννοώ ότι υπάρχει περίπτωση αποτυχίας ειδικά για το γλυκό κυδώνι, αλλά πολλές φορές τα χαρακτηριστικά του γλυκού (υφή- χρώμα- άρωμα) είναι διαφορετικά ακόμη κι αν η συνταγή είναι η ίδια . Δεν είναι όλα τα κυδώνια ίδια, δεν είναι όλες οι χρονιές ίδιες, και στα γλυκά αυτές οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους. Ειδικά για τα κυδώνια, λένε ότι πρώτα πρέπει να φάνε βροχή και μετά να τα χρησιμοποιήσουμε. Δεν πρέπει να είναι άγουρα αλλά ούτε να έχουν υπερωριμάσει. Υπάρχουν βέβαια και μια –δυό παράμετροι που μπορούμε να κρατήσουμε σταθερές για να εξασφαλίσουμε κάποια χαρακτηριστικά , αλλά πάντα τον πρώτο ρόλο τον έχει το φρούτο!...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com