101
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- αλάτι 0.25 κγ
- ζάχαρη 2 κσ
- κρόκοι 1 τμχ
- ασπράδι 1 τμχ
- λάδι 0.25 φλ
- γάλα 1 φλ
- εκχύλισμα βανίλιας 2 κγ
Οι βάφλες μπορούν να σερβιριστούν με μέλι (ή maple syrup) και βούτυρο, φιστικοβούτυρο, μαρμελάδα, πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα (nutella), παγωτό, γιαούρτι ή cottage cheese και φρέσκα φρούτα ή σκέτες με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα. Μπορούν να φαγωθούν με αλμυρό topping όπως αυγό ποσέ και μπέικον ή πιο απλά με τυρί και ζαμπόν, γι’ αυτό και δεν κάνουμε πολύ γλυκιά την ζύμη.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr