Οταν εφτιαξα τα "κομπακια" με ελιες και λιαστη ντοματα, ειχα υποσχεθει οτι θα επιστρεψω με την συνταγη ζυμης Νο1 της Cuochina, απο την πρωτοβουλια της Anna και της Ornella η "Μάντια με τα ζυμωτα", φτιαχνοντας αυτη τη φορα κατι γλυκο, μιας και η συνταγη ταιριαζει περισσοτερο σε γλυκα ψωμια. Καθως ειχα και παραγγελια απο τον κανακαρη, να φτιαξω μικρα ψωμακια, για να τα γεμιζει με nutella, επανηρθα ... δριμυτερη με ημιγλυκα σταφιδοψωμακια, φτιαγμενα με καλαμποκαλευρο και ελαφρα αρωματισμενα με βανιλια και μαχλεπι. Τα ψωμακια αυτα ειναι ηθελημενα λιγο αγλυκα, ετσι ωστε να μην "λιγωνουν", γεμισμενα με την ηδη πολυ γλυκεια nutella. Και αυτη η συνταγη γινεται με φυσικο προζυμι, ηδη αναζωογονημενο, το οποιο ενισχυουμε αναμιγνυοντας το με αλευρι και νερο, ετσι ωστε να παρουμε ενα προζυμι poolish. ...

Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com


(πάτησε στον τίτλο για να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο)


Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις