187
Υλικά
- αλεύρι 500 γρ
- μαγιά νωπή 40 γρ
- ζάχαρη 60 γρ
- κρόκοι 4 τμχ
- αλάτι 1 τσιμπ
- ρούμι 1 κσ
- λεμόνι 1 τμχ
- νουτέλα -
- μαρμελάδα βερίκοκο -
- σπορέλαιο -
- ηλιέλαιο -
- φυστικέλαιο -
Μπομπολόνι (bomboloni) στα ιταλικα, κράπφεν στα γερμανικα (krapfen) ή κοινως λουκουμαδες στα ελληνικα. Οπως και να τα πεις προκειται για τα ιδια πεντανοτιμα αφρατα γλυκακια, φτιαγμενα με ζυμη μαγιας, συνηθως γεμισμενα με μαρμελλαδα ή κρεμα και ψημενα ειτε στο τηγανι, ειτε στον φουρνο. Τα εχουμε ξανασυναντησει, πριν 2 χρονια περιπου, σε μια απο τις πρωτες συνταγες αυτου του blog εδω, γεμισμενα με νοστιμη κρεμα ζαχαροπλαστικης. Μιας και η παραδοση στην Ιταλια θελει τηγανητα γλυκα κατα την διαρκεια του Καρναβαλιου, δεν χανουμε τιποτε να τα ξαναφτιαξουμε, σε μια νεα παραλλαγη, γεμισμενα μαλιστα με λαχταριστη νουτελλα ή μαρμελλαδα βερυκοκκο! Νομιζω οτι λιγοι θα μεινουν ασυγκινητοι μπροστα σε αυτες τις μικρες λιχουδιες!...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com