ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Καταχωρήθηκε στις 06/02/12 από το χρήστη

108 Ψήφοι Ψήφισε

Η μπουγατσα ή μπογατσα, ειναι μια πιτα με φυλλο σφολιατας, με γεμιση γλυκεια (κρεμα) ή αλμυρη (κιμα, τυρι ή χορτα). Η λεξη, αλλα και η συνταγη, προερχεται απο την τουρκικη boğaça. Η πλουσια αυτη πιτουλα, ηρθε στην Ελλαδα μαζι με τους προσφυγες το 1922 και εγινε ιδιαιτερα δημοφιλης στην Βορεια Ελλαδα, και ειδικα στην Θεσσαλονικη και τις Σερρες. Στην πατριδα μου λοιπον, τη Θεσσαλονικη, η μουγατσα ειναι το κατ'εξοχην κλασσικο πρωινο για μικρους και για μεγαλους....

Διάβασε τη συνταγή στο http://illaboratoriodimmskg.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πες μας την γνώμη σου για το νέο site του Συνταγούλη! Πώς το βαθμολογείς;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!