203
Υλικά
- φύλλο κρούστας 10 φύλλα
- ελαιόλαδο 0.5 -
- ζάχαρη 2 -
- κανέλα 1 κγ
- κίτρινη κολοκύθα 1 -
- καστανή ζάχαρη 0.5 -
- φρυγανιά 0.5 -
- καρύδια 0.5 -
- σταφίδες 0.5 -
- κανέλα 1 κγ
- ζάχαρη άχνη -
Σπανίζουν στην αγορά και οι μεγάλες αφράτες κολοκύθες. Υπάρχουν μόνο κάποιες όμορφες εξωτερικά αλλά πολύ σκληρές εσωτερικά. Όμως η ανάγκη γίνεται φιλοτιμία, αν θέλεις να φτιάξεις ένα παραδοσιακό, ελληνικό και μυρωδάτο επιδόρπιο. Βασικό του υλικό η Κίτρινη Κολοκύθα, αναμεμειγμένη, κλασικά, με χονδροκομμένα καρύδια και ξανθές σταφίδες, τυλιγμένη μέσα σε τραγανό ζαχαρωμένο φύλλο, ένα κανελοκαρυδένιο πακετάκι! Κάθε μπουκιά κι απίθανη γεύση και ξεχωριστό άρωμα! ...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com