175
Υλικά
- φαρίνα 450 γρ
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- κανέλα 0.25 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- κάρδαμο 2 τμχ
- κόλιαντρο 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.125 κγ
- αυγά 3 τμχ
- ζάχαρη 240 γρ
- βανίλια 1 κγ
- μέλι 60 γρ
- μαργαρίνη 150 γρ
- μήλα 0.5 τμχ
- τυρί κρέμα 300 γρ
- ζάχαρη άχνη 220 γρ
- κρέμα γάλακτος 170 γρ
- βούτυρο 90 γρ
- χυμός λεμονιού 1 -
- βανίλια 1 τμχ
- λεμόνι -
- χρώμα ζαχαροπλαστικής -
- φυστίκι Αιγίνης -
Όταν μπαίνει ο Οκτώβρης και τα φύλλα αρχίζουν να παίρνουν πορτοκαλί χρώμα και να πέφτουν στο έδαφος, είναι δείγμα ότι είμαστε στα μέσα του Φθινοπώρου. Ο καιρός αρχίζει να κρυώνει. Είναι από τις αγαπημένες μου περιόδους του χρόνου. Είναι η εποχή της κολοκύθας!!! Πορτοκαλί, κίτρινες, με μαυροπράσινες ρίγες, στρογγυλές, μακρουλές, ένα σωρό είδη κολοκύθας έχουν την τιμητική τους στις συνταγές μας αυτήν την εποχή. Πάντα με φαντασία, οι νοικοκυρές από τα παλιά χρόνια αξιοποιούσαν αυτήν την υπέροχη πρώτη ύλη, την ψίχα της κολοκύθας, σε ένα σωρό φαγάκια αλλά και γλυκάκια...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com