54
Υλικά
- μαργαρίνη 200 γρ
- βούτυρο 200 γρ
- γάλα 375 ml
- αυγά 4 τμχ
- ζάχαρη 60 γρ
- χαλβάς 250 γρ
- φαρίνα 500 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- μαστίχα Χίου 0.5 κφτ κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- αλάτι 0.25 κγ
- λευκή σοκολάτα 150 γρ
- κρέμα γάλακτος 120 ml
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κσ
- μέλι 1 κγ
- μαστίχα Χίου -
Η έμπνευση Όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσω την συνταγή που θα επέλεγα, για να συμμετάσχω, στο World Baking Day, είχα σχεδόν καταλήξει να μοιραστώ μαζί σας το αγαπημένο μου κέικ, αυτό που με μεγάλωσε, με μύησε στον «κόσμο» της ζαχαροπλαστικής και αγαπώ όσο τίποτα άλλο, αυτό της μαμάς μου, το απλό αλλά τόσο μοναδικό για εμένα. Το κέικ της μαμάς μου, εκτός από αναμνήσεις πάντα περιείχε και μαργαρίνη… με αυτή μεγαλώσαμε, με αυτή και το τρυφερό κέικ της μαμάς! Την τελευταία όμως στιγμή θέλησα να φτιάξω ένα μοναδικό κέικ! Μια συνταγή από την αρχή με περισσότερη έμπνευση, που θα ήταν δικό μου δημιούργημα και θα ένιωθα υπερήφανη γι’ αυτό, βέβαια σε μια συνταγή κέικ, τι καινούριο μπορείς να εμπνευστείς εκτός από μια ιδέα για συνδυασμούς υλικών που θα απογείωναν το απλό, γευστικό κέικ, της μαμάς μου...
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr