Δημοσιευμένες » Κρέατα

Είναι ένα από τα πιό γνωστά πιάτα της ινδικής κουζίνας παγκοσμίως, όμως στην αγγλική εκδοχή του, που το θέλει πάρα πολύ καυτερό, και συνήθως είναι όντως το πιό καυτερό πιάτο που διαθέτουν τα ινδικά εστιατόρια. Το σέρβιρα με απλό ρυζάκι στον ατμό αλλά και μαζί με το χορτοφαγικό κάρρυ με πατάτες και αρακά, που σας παρουσίασα πριν λίγες ημέρες.

Υλικά: μοσχάρι, σπορέλαιο, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ και άλλα 13 υλικά

ΥΛΙΚΑ: 1κιλό λουκάνικα μοσχαρίσια η χοιρινά 2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες 2τομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους 3πιπεριές πράσινες σε μεγάλους κύβους 3πιπεριές κόκκινες σε μεγάλους κύβους 4-5πιπεριές κέρατα σε μεγάλους κύβους 1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη Ενάμιση ποτήρι χυμό τομάτας Αλάτι-πιπέρι-μπουκοβο 1κούπα ελαιόλαδο 1κούπα λευκό κρασί Ενα κουταλάκι ζάχαρη (για την σάλτσα)

Υλικά: λουκάνικα μοσχαρίσια, κρεμμύδια, ντομάτα, πιπεριές πράσινες, πιπεριές κόκκινες και άλλα 7 υλικά

ΥΛΙΚΑ: • 1 κιλό μοσχάρι • 1 κιλό χοιρινό • 10 ντοματίνια • 1 κούπα πιπεριές Φλωρίνης • χυμό από 2 πορτοκάλια • αλάτι • πιπέρι • λάδι • λίγο νεράκι • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους • 200 γρ. γκούντα τριμμένο Για το ρύζι: • 2 κούπες ρύζι • 2 καρότα • λίγο αρακά • 1 κουταλάκι κουρκουμά • βούτυρο • 1 κύβο λαχανικών • αλάτι • λάδι Για τις πατάτες: • 1 κιλό πατάτες • λάδι • κόκκινο πιπέρι • ρίγανη • 1 κρεμμύδι

Υλικά: μοσχάρι, χοιρινό, ντοματίνια, πιπεριές Φλωρίνης, πορτοκάλια και άλλα 13 υλικά

Το αρνί τσιγαριαστό είναι μια κρητική συνταγή, πολύ απλή, αλλά πολύ νόστιμη.  Στην Κρήτη, το αρνί το τρώμε πολύ συχνά, όχι μόνο το Πάσχα. Το μυστικό για την επιτυχία αυτής της συνταγής είναι το κρέας το οποίο πρέπει να είναι άπαχο.Ενα πιάτο ελαφρύ, εύκολο, αλλά πολύ γευστικό για το μεσημεριανό της Κυριακής και όλες τις ειδικές περιστάσεις!

Υλικά: αρνί, ελαιόλαδο

Υλικά 500 γραμ κιμάς μοσχαρίσιος 1 αβγό 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοτριμμένο λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο 6 μουλιασμένες φρυγανιές αλάτι -πιπέρι 3 κουταλιές σούπας μηλόξιδο 1 κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ [απαραίτητο ] λίγο λαδάκι

Υλικά: κιμάς μοσχαρίσιος, αυγά, κρεμμύδια, φρυγανιά, μηλόξιδο και άλλα 2 υλικά

Είναι μια πολύ γνωστή μεξικάνικη συνταγή το chilli con carne, μπορεί να γίνει από πολύ απαλό, μέχρι πολύ καυτερό ανάλογα με την προτίμησή μας. Υλικά 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 1 κονσέρβα σ τραγγισμένα κόκκινα φασόλια 4 ψιλοκομμένες ντομάτες 1 μεγάλο ξερό  κρεμμύδι ψ ιλοκομμένο 1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια  3 κ. σ. ελαιόλαδο 3 σκ. σκόρδο  ψ ιλοκομμένο λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κ. γλ. σκόνη τσίλι 1 κ. γλ. πάπρικα 1 κ. γλ. κύμινο 1 κ. γλ. ζάχαρη 2 κ. σ. ντοματοπελτέ Αλάτι - πιπέρι

Υλικά: κιμάς μοσχαρίσιος, κόκκινα φασόλια, ντομάτα, κρεμμύδια, πιπεριές κόκκινες και άλλα 7 υλικά

Υλικά 4 μπριζόλες λαιμού χοιρινού, ή όσες χρειαζόσαστε ανάλογα με τα άτομα 4 κουτ. γλυκού βούτυρο, ή λάδι αλάτι πιπέρι  ρίγανη ½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί 1 κουτ.σούπας μουστάρδα  λεμόνι 2 σκελίδες σκόρδο 1 φλιτζανάκι περίπου μπαλσάμικο 1 κουταλιά σούπας μέλι χυμό από 1 πορτοκάλι

Υλικά: χοιρινή μπριζόλα, βούτυρο, ρίγανη, λευκό κρασί, μουστάρδα και άλλα 5 υλικά

Μια συνταγή από την Κέρκυρα πολύ νόστιμη!

Υλικά: μοσχάρι νουά, λευκό κρασί, ξύδι βαλσαμικό, αλεύρι, κύβοι βοδινού και άλλα 7 υλικά

Υλικά για 3-4 άτομα: 500 γρ. ψαρονέφρι ή άλλο κομμάτι φιλέτο χοιρινό 4 λιαστές ντομάτες 50 γρ. προβολόνε 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή 1/2 κρεμμύδι ξερό 1 σκελίδα σκόρδο 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό 1 πιπεριά Φλωρίνης αλάτι, πιπέρι

Υλικά: ψαρονέφρι, λιαστές ντομάτες, προβολόνε, γαλοπούλα καπνιστή, κρεμμύδια και άλλα 4 υλικά

Υλικά για το ζύμωμα του κιμά:     1 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο)     2 κρεμμύδια τριμμένα    2 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού    2 αυγά    1 φλιτζάνι του καφέ λάδι    2 κουταλιές της σούπας ξύδι    1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα    1 κουταλιά της σούπας ρίγανη (ξερή)Για την γέμιση:    4 φέτες ζαμπόν    3 φέτες μπέικον    1 πιπεριά φλωρίνης    1 πιπεριά πράσινη    ¼ τυρί γραβιέρα (κομμάτια)

Υλικά: κιμάς μοσχαρίσιος, κρεμμύδια, ψωμί, αυγά, λάδι και άλλα 8 υλικά