Δημοσιευμένες » Κρέατα

Μέρες έχω να γράψω συνταγή, λίγο οι βόλτες περισσότερο η ζέστη που να καθίσεις στον υπολογιστή. Σήμερα αυτοσχεδίασα φαγητό, με υλικά που υπήρχαν στο σπίτι. Αν δεν έχετε Κυκλαδίτικα τυριά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι με μια πικάντικη φέτα. Διαλέξτε ένα μαλακό κομμάτι κρέατος, εγώ χρησιμοποίησα χτένι.

Υλικά: μοσχάρι, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, ντομάτα, πιπεριές και άλλα 7 υλικά

Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι, ελιά) κομμένο σε μπουκιές 2 ντομάτες τριμμένες 1 πυραμίδα πελτές ντομάτας 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση γλυκό ή ημίγλυκο) 1 ξύλο κανέλας 2 κόκκοι μπαχάρι 1 κουτ.σ. κοφτή ζάχαρη αλάτι-πιπέρι ελαιόλαδο

Υλικά: μοσχάρι ελιά, ντομάτα, ντοματοπελτές, κρεμμύδια, σκόρδο και άλλα 5 υλικά

ΥΛΙΚΑ: 2 χωριάτικα λουκάνικα 2 ντομάτες τριμμένες 1 πράσινη πιπεριά 1-2 σκελίδες σκόρδο λίγο ελαιόλαδο 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί αλάτι πιπέρι πάπρικα ελάχιστη ζάχαρη λίγη φέτα

Υλικά: χωριάτικα λουκάνικα, ντομάτα, πιπεριές πράσινες, σκόρδο, ελαιόλαδο και άλλα 4 υλικά

Το φαγάκι αυτό είναι από τα αγαπημένα του άντρα μου.Τρυφερά κυβάκια από μοσχαράκι, μαγειρεμένα με καρότα, μανιτάρια, μπέικον και βουτηγμένα σε μια νόστιμη άσπρη σαλτσούλα.Και από δίπλα ένα νόστιμο, σπυρωτό ρυζάκι.Δοκιμάστε το και πιστεύω θα το αγαπήσετε κι εσείς!Εγώ πάντως όσα χρόνια το φτιάχνω, εξακολουθούν και μου το ζητάνε όλοι χωρίς να το βαριούνται!Πάμε να το μαγειρέψουμε!

Υλικά: μοσχάρι, καρότο, κρεμμύδια, σκόρδο, μανιτάρια και άλλα 2 υλικά

Τη συνταγή αυτή την λατρεύουν τα παιδιά μου αλλά και οι καλεσμένοι μου (συνήθως την σερβίρω ως κυριακάτικο γεύμα). Ελπίζω να την λατρέψετε κι εσείς το ίδιο.

Υλικά: μοσχάρι, μανιτάρια, ντομάτα, ντοματοπελτές, λάδι και άλλα 5 υλικά

Το καθιερωμένο σπέσιαλ Κυριακάτικο φαγητό μας, σήμερα συνδυάζει κρέας με λαχανικά στην κατσαρόλα. Πρόκειται, δηλαδή, όπως λέγανε οι παλιότεροι, για "εντράδα". Σαν συνταγή δεν περιέχει κάτι το ιδιαίτερα πρωτότυπο ούτε και είναι δύσκολη στην εκτέλεση. Όμως ο συνδυασμός των λαχανικών και των μυρωδικών είναι που την καθιστά εξαιρετικά νόστιμη και ταυτόχρονα πολύ θρεπτική! Αν αποφασίσετε να τη δοκιμάσετε δε θα τη χορταίνετε! Εγγύηση!

Υλικά: σπάλα, αρακάς, καρότο, πιπεριές Φλωρίνης, γλυκοπατάτα και άλλα 12 υλικά

 Κυριακάτικο, εύκολο φαγητό χορταστικό κι ευπαρουσίαστο.Υλικά: 1. 100 γρ. χοιρινό μπούτι 1/3 φλ. λάδι 1 κρεμμύδι ξερό 1 γεμάτη κ.γ. πολτό σκόρδου ή 2 σκελίδες 1 ποτηράκι κονιάκ 1 ποτηράκι λευκό κρασί 1 κ.σ. ζωμό κότας σε σκόνη ή 1 κύβο1 μεγάλο καρότο χυμό 1 λεμονιού 1 - 1 1/2 κ.σ. κορνφλάουραλάτι, πιπέρι 

Υλικά: χοιρινό μπούτι, λάδι, κρεμμύδια, πολτός σκόρδου, κονιάκ και άλλα 5 υλικά

Το άρθρο Χοιρινό με κρασί, μουστάρδα και χρένο στην γάστρα. εμφανίστηκε πρώτα στο LoveFood. Απαγορεύεται ή αναδημοσιεύση μερικού ή όλου του περιεχομένου των άρθρων αυτής της ιστοσελίδας χώρις σαφή και εμφανή αναφορά με ενεργό συνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Υλικά: χοιρινό, πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, κόκκινο κρασί και άλλα 5 υλικά

Εκτός όμως από το ευρύτερα γνωστό υγρό μαρινάρισμα, υπάρχει και το ξηρό, το οποίο επιτυγχάνεται με αλάτι και ζάχαρη σε αναλογίες που εξαρτώνται από το είδος του τροφίμου, και ενδεχομένως με προσθήκη μπαχαρικών και μυρωδικών. Επειδή όμως σήμερα θα ασχοληθούμε με το κρέας, ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία του μαριναρίσματος.

Υλικά: σπαλομπριζόλες, χοντρό αλάτι, καστανή ζάχαρη, λεμόνι, δεντρολίβανο

Υλικά Πανσέτες χοιρινές  Λάδι Αλάτι Πάπρικα 1 κουτάκι μπύρα μουστάρδα γλυκιά απαλή  Μπέικον [προαιρετικά ] Πατατούλες κομμένες σε ροδέλες  Τι κάν...

Υλικά: πανσέτα, λάδι, πάπρικα, μπύρα, μουστάρδα, πατάτες