106
Υλικά
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σέλερι 2 κλων
- καρότο 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- πράσα 1 τμχ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- γαρύφαλλο 4 τμχ
- μαύρο πιπέρι 10 κόκκοι
- δεντρολίβανο 1 κλων
- ξύδι από κόκκινο κρασί 150 ml
- κόκκινο κρασί 750 ml
- μοσχάρι 1200 γρ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- χυμός ντομάτας 2 κσ
- βούτυρο 50 γρ
Πρόκειται για το suure mocke (σε ακριβή μετάφραση: ” ξινοκόμματο” , “ sour loaf” ) ένα μοσχαρίσιο μαριναρισμένο και σιγομαγειρεμένο κρέας που έρχεται από την εξωτική… Ελβετία. Τι ιδιαίτερο όμως έχει τελικά το κρέας αυτό; Βασικά το μοσχαρίσιο κομμάτι μαρινάρεται σε κρασί κόκκινο, ξύδι και λαχανικά για μία περίπου εβδομάδα. Μετά η διαδικασία είναι η τυπική για ένα κρέας που ψήνεται σε γάστρα...
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu