350
Υλικά
- χοντρό αλάτι 6 κσ
- πετιμέζι 0.33 φλ
- μουστάρδα 0.33 φλ
- μέλι 1 κγ
- χυμός λεμονιού 2 κσ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- σκόρδο 3 σκελ
- αλάτι 1 κγ
- πιπέρι 0.5 κγ
- χοιρινό κότσι 2 τμχ
- γαρύφαλλο 8 τμχ
- μπαχάρι 8 κόκκοι
- κρεμμύδια 2 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- λευκό κρασί 1 φλ
- πορτοκάλια 1 τμχ
Το χοιρινό το απαιτούν οι γιορτές και ειδικά η Πρωτοχρονιά. Το κότσι είναι ένα μέρος του χοιρινού που αν φτιαχτεί με σωστό τρόπο, δηλαδή σιγανό και πολύωρο ψήσιμο με νόστιμα μυρωδικά και μπαχαρικά γίνεται πραγματικό λουκούμι. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα πολύ νόστιμο και εορταστικό φαγητό που δεν θέλει κόπο για να προετοιμαστεί. Το ξεχνάει κανείς στο φούρνο και ασχολείται με οτιδήποτε άλλο. Αυτό απλά βγαίνει από τη γάστρα του όταν έρθει η ώρα και σερβίρεται ζεστό!
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com