326
Υλικά
- γλώσσα μοσχαρίσια 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σέλινο 1 κλων
- καρότο 1 τμχ
- μπαχάρι 20 κόκκοι
- κρεμμυδάκια στιφάδου 1.5 κιλ
- σκόρδο 2 σκελ
- ντοματοπελτές 2 κσ
- δαφνόφυλλα 4 φύλλα
- κανέλα 1 τμχ
- ρίγανη 1 κφτ κγ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- ρακόμελο 1 ποτ κρασ
- ξύδι 2 κσ
- ελαιόλαδο 0.5 ποτ κρασ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Το ρακόμελο αντικατέστησε το κρασί που χρησιμοποιείται συνήθως, δίνοντας μια ευχάριστη, ελαφρά γλυκύτητα που ταίριαζε καταπληκτικά με το φαγητό.Το ρακόμελο καθώς και το ψήσιμο σε πήλινη γάστρα έκαναν κατά την γνώμη μου, απίθανο το φαγητό, διαφοροποιώντας το από ένα συνηθισμένο κρέας στιφάδο...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com