101
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 750 γρ
- φρυγανιά 1 φλ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- κόκκινο κρασί 0.5 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 3 κσ
- σκόρδο 1 σκελ
- σκόρδο σε σκόνη 1 κγ
- κύμινο 1 πρέζα/ες
- κανέλα 1 πρέζα/ες
- πιπέρι 1 πρέζα/ες
- αλάτι 1 κγ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κονκασέ 800 γρ
- κόκκινο κρασί 0.5 κούπα/ες
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κανέλα 1 πρέζα/ες
- ζάχαρη 1 κγ
- αλάτι 1 κγ
Τα Σμυρνέικα Σουτζουκάκια είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά που ήρθαν από τη Σμύρνη και όπως οι περισσότερες συνταγές από τη Σμύρνη μοσχοβολάν κανέλα. Όσο για τη συνταγή, θα πρέπει να είμαι αυστηρή και να σας ζητήσω να την ακολουθήστε αυστηρά! Μην βάλετε αυγό ή μαϊντανό γιατί σε αυτή την περίπτωση θα κάνουμε κεφτεδάκια και όχι σουτζουκάκια, μην αντικαταστήσετε τη φρυγανιά με ψωμί γιατί μπορεί να σας διαλυθούν στην κατσαρόλα και φυσικά μην παραλείψετε τα μυρωδικά και το κόκκινο κρασί.
Διάβασε τη συνταγή στο ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.com