152
Υλικά
- αμπελόφυλλα 10 τμχ
- μάραθος 1 μάτσο/α
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- ρύζι 3 φλιτζανάκι
- ελαιόλαδο 3 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- λεμόνι 1 τμχ
- στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ
- μάραθος 3 κλων
- αλάτι -
Έφτασε πάλι η εποχή των αμπελόφυλλων. Βρείτε αν μπορείτε φρέσκα, αράντιστα όσο προλαβαίνετε και διατηρείστε τα με έναν από τους τρόπους που είχα γράψει πέρυσι . Φέτος δεν έχω μαζέψει ακόμα. Θα προλάβω άραγε; Πέρυσι, αφού έφτιαξα δεματάκια και τα έβαλα για συντήρηση με διάφορους τρόπους, μου έμειναν 10 φύλλα. Τα φύλλα ήταν λίγα για να κάνω ντολμαδάκια, οπότε σκέφτηκα να κάνω ένα μεγάλο τεμπέλικο ντολμαδάκι με την ίδια νοστιμιά. Πάμε να δούμε πώς;
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com