68
Υλικά
- πατάτες 8 τμχ
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- λεμόνι 2 τμχ
- κουρκουμάς 1 κγ
- πάπρικα γλυκιά 0.5 κγ
- ρίγανη 0.5 κγ
- δεντρολίβανο 1 κγ
- θυμάρι 1 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- μπούκοβο 1 κγ
Ξέρατε ότι στο Χριστόφορο Κολόμβο χρωστάει η Ευρώπη την ανακάλυψη της πατάτας?! Βέβαια! Τις έτρωγαν οι ιθαγενείς της Αμερικής και οι Ίνκας. Στην Ελλάδα φυσικά, όπως και πολλά άλλα, ήρθαν μετά από τρεις αιώνες περίπου. Τις έφερε ο Καποδίστριας και από τότε έχει γίνει της πατάτας! Τις μαγειρεύουμε λεμονάτες, με ντομάτα και κανέλα, με πορτοκάλι, μυρωδικά, με κρέας, με λαχανικά, σφουγγάτο, μουσακά, στο φούρνο, στο τηγάνι, στη κατσαρόλα, στα κάρβουνα. Μια ακόμη εκδοχή είναι και η παρακάτω. ...
Διάβασε τη συνταγή στο olivesandolive.blogspot.com