151
Υλικά
- πατάτες 1.3 κιλ
- βούτυρο 50 γρ
- κρέμα γάλακτος 400 ml
- γάλα 200 ml
- έμενταλ 150 γρ
- γραβιέρα 150 γρ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- σκόρδο 1 σκελ
Το γκρατέν Ντοφινουά (gratin Dauphinois) είναι μια παραδοσιακή συνταγή της ορεινής περιοχής της Ντοφίν στη Νοτιοανατολική Γαλλία, για πατάτες ψητές στο φούρνο μέσα σε κρέμα γάλακτος. Θεωρείται από τα κλασικά πιάτα της Γαλλικής κουζίνας και έχει ταξιδέψει σε εστιατόρια και οικιακές κουζίνες σε όλο τον κόσμο γιατί είναι πεντανόστιμο και μεστό, καταφέρνοντας να σχοινοβατήσει ανάμεσα στον ρουστίκ και ταυτόχρονα γιορτινό χαρακτήρα του.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr