72
Υλικά
- κολοκύθα 1 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 350 γρ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- βούτυρο 1 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κονιάκ 3 κσ
- γλυκό κρασί 3 κσ
- ρύζι 0.5 κούπα/ες
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- άνηθος 4 κλων
- κουκουνάρι 3 κσ
- δαμάσκηνα 8 τμχ
- γραβιέρα Κρήτης 150 γρ
- κεφαλοτύρι 150 γρ
Νόστιμο γιορτινό πιάτο, που μπορεί να το δει κανείς και σαν στολίδι του τραπεζιού. Οι γεμισμένες κολοκύθες συνηθίζονται πια πολύ στα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραπέζια. Η ωραιότερη γιορτινή της εφαρμογή είναι κατά τη γνώμη μου το γέμισμα με διάφορα υλικά και το ψήσιμο στο φούρνο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr