42
Υλικά
1 κιλό σαλιγκάρια
1 φλιτζάνι (του τσαγιού) λάδι
2 φλιτζ. (του τσαγιού) κόκκινο κρασί
1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και λιωμένες
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός
{loadposition Article_adv}
Εκτέλεση
Βράζουμε 1 κιλό σαλιγκάρια σε καυτό νερό αφού τα έχουμε ανοίξει λίγο από πίσω.
Ρϊχνουμε 1 κουταλιά σούπας αλάτι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Μετά τα ξεπλένουμε και τα σωτάρουμε με 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι μαζί με 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, μέχρι να πιούν το νερό τους.
Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τις ντομάτες, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνο
Διάβασε τη συνταγή στο www.e-syntages.gr