Δημοσιευμένες » Μαγειρική

Ηθελα να δοκιμάσω μία συνταγή με μελιτζάνες γεμιστές, διαφορετική από τις συνηθισμένες, χωρίς κρέας, που να είναι κατάλληλες και γιά όσους ακολουθούν χορτοφαγική δίαιτα. Ετσι σκέφτηκα να τις γεμίσω με λαχανικά και τυριά. Τελικά όμως το πιάτο δεν έγινε χορτοφαγικό, γιατί πρόσθεσα και λίγη μπεσαμέλ, που μου είχε περισσέψει και έψαχνα τρόπο να την αξιποιήσω.

Υλικά: μελιτζάνες φλάσκες, χοντρό αλάτι, ελαιόλαδο, μανιτάρια σαμπινιόν, μανιτάρια πορτσίνι και άλλα 7 υλικά

Υλικά     500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις     500 γρ. φέτα σκληρή     λάδι     αλάτι    

Υλικά: αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τυρί φέτα, λάδι

Μια πολύ εντυπωσιακή πιατέλα, γεμάτη με τον γευστικό συνδυασμό φθινοπωρινών φρούτων και τυριού. Δοκιμάστε την!

Υλικά: σταφύλια, βατόμουρο, κίτρινο τυρί

Η λέξη Pesto προέρχεται από το ρήμα Pestare που σημαίνει χτυπάω κάτι (μέχρι να γίνει αλοιφή ή κομματάκια, πολτοποιώ). Το Pesto βασιλικού είναι το πιό διάσημο Pesto της Ιταλικής Κουζίνας. Υπάρχουν και άλλα διάφορα (όπως λιαστής ντομάτας, ρόκας και άλλα) Στην Ελλάδα όταν αναφερόμαστε στο Pesto, σχεδόν πάντα εννοούμε του βασιλικού. Το πιό αρωματικό κατά την άποψή μου, που όταν είναι καλοφτιαγμένο έχει μιά λεπτή και ντελικάτη γεύση, κλείνει μέσα του τα πιό όμορφα αρώματα της Μεσογείου!

Υλικά: βασιλικός, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, χυμός λεμονιού, κουκουνάρι, σκόρδο σε σκόνη

Μαστέλο Χίου ψητό

Ορεκτικά Καταχωρήθηκε πριν 1 μέρα 11 ώρες (http://www.cooklos.gr)
Υλικά συνταγής 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 200γρ. μαστέλο Χίου ½ λεμόνι (ο χυμός του)

Υλικά: ελαιόλαδο, μαστέλο, λεμόνι

Υλικά συνταγής 8 τορτίγιες 8 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης 1 μικρή ρίζα μαρούλι ψιλοκομμένη 150γρ. μανούρι τριμμένο 4-5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα ½ αγγούρι κομμένο με πίλερ 8 κ.σ. ελιές ροδέλες 1 ντομάτα κομμένη σε ζάρια 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες μουστάρδα κέτσαπ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά: τορτίγιες, λουκάνικα φρανκφούρτης, μαρούλι, μανούρι, αγγουράκι τουρσί και άλλα 6 υλικά

Το λάδι βασιλικού το έμαθα από τις ιταλίδες, που το αγαπάνε ιδιαίτερα και το χρησιμοποιούν για να ν οστιμ ίζουν τις σαλάτες τους . Πρ άγματι, δοκιμάστε το σε μία απλή ντοματοσαλάτα και θα διαπιστώσετε ότι πραγματικά απογειώνει την γεύση! Μπορείτε να το ετοιμ άσετε π ολύ εύκολα και μόνοι σας , καθώς διαδικασία είναι πολύ απλή , απαιτεί όμως λίγο χρόνο για να γίνει εκχύλιση των αιθέριων ελαίων του βασιλικού στο λάδι.

Υλικά: ελαιόλαδο, βασιλικός

Υλικά     6 κολοκυθάκια κομμένα όπως οι πατάτες που τηγανίζουμε     350 ml μπίρα     Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 200 γραμμ.)     Αλάτι     Φρεσκοτριμμένο πιπέρι     Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Υλικά: κολοκύθια, μπύρα, αλεύρι, ελαιόλαδο

Για την εύκολη τυρόπιτα με έτοιμο φύλλο σας έχω ξαναπεί. Έρχονται ξαφνικά φίλοι και θέλετε κάτι για μεζέ; Κάτι για βραδυνό των παιδιών; Κάτι για έξτρα συνοδευτικό στο χτεσινό φαγητό σας; Είναι η εύκολη λύση, αρκεί να έχεις φύλλο στην κατάψυξη και 2-3 υλικά.Επειδή μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις, αλλά ένα βίντεο είναι ακόμα περισσότερες, για τις φίλες που με ρωτάνε με μέιλς για το πλέξιμο

Υλικά: φύλλο για πίτες, τυρί φέτα, μανιτάρια, καλαμπόκι

Αν και ο τραχανάς της γιαγιάς Βάγιας εξακολουθεί να είναι best seller, μου αρέσει να πειραματίζομαι με τις γεύσεις και παραθέτω μία άλλη ενδιαφέρουσα εκδοχή:Υλικά*2 κ.σ. τραχανάς ξινός1 κ.σ. γιαούρτι πρόβειομισή ντομάταλίγη φέτα*

Υλικά: τραχανάς ξινός, γιαούρτι πρόβειο, ντομάτα, τυρί φέτα