Δημοσιευμένες » Μαρμελάδες

Η αφθονία των νόστιμων φρούτων που βγάζει ο τόπος μας, ήταν πάντα αφορμή για δημιουργικές λύσεις που κατάφερναν να συντηρούν όλο το χρόνο τις γεύσεις και τα αρώματά τους. Είτε λοιπόν αυτά μεταμορφώνονταν σε μιά νόστιμη μαρμελάδα, είτε σε γλυκό του κουταλιού, η όλη διαδικασία έχει μακρά παρουσία στη Ελληνική γαστρονομία.  

Υλικά: φράουλες, ζάχαρη, χυμός λεμονιού

Πριν από λίγες μέρες κ μετά από δική σας προτροπή έφτιαξα την πρώτη μου μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Μου άρεσε πολύ κ κατάλαβα ότι άρεσε και σε εσάς, αφού είχε μεγάλη απήχηση! Βγήκε νοστιμότατη κ ήδη την φαντάζομαι όχι μόνο πάνω σε ψωμάκι ή φρυγανιές αλλά κ σε γλυκάκια!

Υλικά: φράουλες, στέβια, χυμός λεμονιού, άγαρ άγαρ, μέντα

Πολύ ιδιαίτερη γεύση που δεν μπορώ να την περιγράψω. Τα λίγα που κράτησα τα έκανα ένα chutney, το οποίο μας ενθουσίασε γιαυτό και το γράφω. Βέβαια το να βρείτε αγριοκέρασα δύσκολο, ίσως οι αναγνώστες της επαρχίας μόνο, αλλά δοκιμάστε με κεράσια αναμειγνύοντας διάφορες ποικιλίες ή προσθέτοντας και βύσσινα.

Υλικά: αγριοκέρασα, κρεμμύδια, καστανή ζάχαρη, ξύδι βαλσαμικό, σπόροι μουστάρδας και άλλα 3 υλικά

Πρόσφατα λοιπόν σκεφτόμουν να πειραματιστώ με εκδοχή μαρμελάδας χωρίς ζάχαρη. Μετά κ από δική σας προτροπή αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια. Έγινε νόστιμη, έμεινα ικανοποιημένη. Για να είμαι 100% ειλικρινής, προτιμώ αυτή με την ζάχαρη, αλλά για όσους την αποφεύγουν είτε λόγω δίαιτας, είτε λόγω διαβήτη θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή λύση.

Υλικά: βερίκοκο, στέβια, άγαρ άγαρ, χυμός λεμονιού, αρμπαρόριζα

Πριν λίγες μέρες έφτιαξα μια τούρτα που περιείχε φράουλες. Μου έμειναν αρκετές αλλά όχι ικανοποιητικά αρκετές για να γίνουν γλυκό ή μαρμελάδα.  Είπα λοιπόν να δοκιμάσω να φτιάξω τσάτνευ. Ήμουν σίγουρη ότι η φράουλα δίνει ωραίο τσάτνευ και δεν είχα άδικο! Αν σας αρέσουν τα τσάτνευ, θα γίνει από τα αγαπημένα σας!  Συνοδέψτε με αυτό τυριά ή λευκά κρέατα. Αλλά γιατί όχι και απλά μια φρυγανίτσα;

Υλικά: φράουλες, σουλτανίνα, καστανή ζάχαρη, ξύδι

Αυτή είναι η δεύτερη από τις τρεις συνταγές με ραβέντι που υποσχέθηκα ότι θα μοιραστώ μαζί σας. Μια άκρως ενδιαφέρουσα μαρμελάδα ραβέντι με μαύρο πιπέρι. Είναι πηχτή, κολλώδης και γλυκιά με μια πιπεράτη επίγευση που τη νιώθεις στο πίσω μέρος του λαιμού σου και που σε ξαφνιάζει ευχάριστα, υπενθυμίζοντάς σου πως αυτή η μαρμελάδα δεν είναι σαν όλες τις άλλες.

Υλικά: ραβέντι, ζάχαρη

Η μαρμελάδα ακτινίδιο θα σας ενθουσιάσει με την γεύση της αλλά και τα υπέροχα αρώματα από την κανέλα και τον δυόσμο.

Υλικά: ακτινίδια, μήλα, ζάχαρη, κανέλα, δυόσμος, λάϊμ

Τα υλικά περιγράφονται στο video

Συνταγή της ξαδέλφης μου με μια πινελιά δικιά μου (μέλι).

Υλικά: φράουλες, μέλι, ζάχαρη, μήλα, βανίλια

Εκλεκτό έδεσμα με σαγηνευτικό άρωμα και εκρηκτική γεύση για μοναδικές στιγμές απόλαυσης! Κάθε μπουκιά με παρμεζάνα ή ανθότυρο (ή ένα τυρί με κρεμώδης υφή) ή καπνιστό σολομό και μαρμελάδα φράουλα είναι μια πραγματική γευστική εμπειρία!

Υλικά: φράουλες, καστανή ζάχαρη, πετιμέζι