Δημοσιευμένες » Μαρμελάδες

Εκεί επάνω θυμήθηκα την πολύ πετυχημένη μαρμελάδα ροδάκινο του Montersino με κακάο και αμαρέττι (συνταγή εδώ) και σκέφτηκα να δημιουργήσω μια παραλλαγή με σύκα. Παρέλειψα τα αμαρέττι και πρόσθεσα γλυκό κρασί Μαρσάλα. Τι να σας λέω! υπέροχη! αν είστε από αυτούς που λατρεύουν την σοκολάτα, όπως εγώ, τρώγεται κατ\' ευθείαν από το βαζάκι, σαν μερέντα! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Υλικά: σύκα, καστανή ζάχαρη, χυμός λεμονιού, κακάο, μαρσάλα

Τα ροδάκινα, ο πορτοκαλί καλοκαιρινός διατροφικός θησαυρός αποτελεί την πρώτη μας ύλη για να φτιάξουμε μια σπιτική μαρμελάδα που θα συνοδεύσει υπέροχα το πρωινό της οικογένειας.

Υλικά: ροδάκινα, ζάχαρη, πορτοκάλια, λεμόνι

Μια μαρμελάδα γεμάτη φρούτο αλλά και λίγη ζάχαρη, μια μαρμελάδα που κατακτά τον ουρανίσκο με τη νοστιμιά της, το βλέμμα με το προκλητικό χρώμα  της   και το νου με τον συνδυασμό τους. Ποιός μπορεί να της αντισταθεί; Πόσο μάλλον που έγινε με τα σταφύλια του κήπου που τα γέρικα, πολύπειρα και ροζιασμένα χέρια καθάρισαν, ένα ένα, με τόση προσοχή, από τα κουκούτσια!

Υλικά: σταφύλια, ζάχαρη καρύδας, πηκτίνη, καρύδα, λεμόνι

 Δαμάσκηνα,ζάχαρη( η αναλογία ζάχαρης φρούτου είναι κανονικά όση ποσότητα φρούτου ,τόσο και ζαχαρης,οπότε κανονίζετε ανάλογα με τις ποσότητες,εγώ δεν τα βάζω σε ίσα μέρη δοκιμάζω και το κάνω ανάλογα με το πόσο γλυκιά μου αρέσει η μαρμελάδα)

Υλικά: μήλα, βανίλια, λεμόνι

Τα φρούτα του δάσους τα λατρεύω, η γλυκόξινη γεύση τους είναι η αγαπημένη μου! Τα ζήλευα αφάνταστα όταν τα έβλεπα στους πάγκους των υπαίθριων αγορών στην Ιταλία, ενώ εδώ ήταν εξαιρετικά σπάνια, και βέβαια έσκαγα που δεν μπορούσα να τα κουβαλήσω μαζί μου, καθώς ε ίναι ευπαθή. Εγώ την έφτιαξα με φρέσκα φρούτα, λίγα τα δικά μου, λίγα τα αγορασμένα, αλλά μπορείτε κάλλιστα να την φτιάξετε και με κατεψυγμένα, που βγαίνουν πολύ πιό οικονομικά.

Υλικά: φρούτα του δάσους, ζάχαρη, λεμόνι

Η μαρμελάδα βερύκοκο είναι η διαχρονικά αγαπημένη μου, και κάθε χρόνο δεν παραλείπω να φτιάχνω, δοκιμάζοντας παράλληλα να την αρωματίσω με διάφορα μπαχαρικά ή αρωματικά φυτά. Φέτος έτυχε να έχω αγοράσει πρόσφατα τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης και την χρησιμοποίησα.

Υλικά: βερίκοκο, ζάχαρη, λεμόνι, κανέλα

Υλικά Οσα βερύκοκα θέλετε ζάχαρη αναλογία πιό κάτω λίγο χυμό λεμονιού

Υλικά: βερίκοκο, ζάχαρη, χυμός λεμονιού

Ήθελα από καιρό να φτιάξω κάτι από το μπλογκ της κι έτσι, πεπεισμένη για την τελειότητα της συνταγής, αποφάσισα να δοκιμάσω την μαρμελάδα από πιπεριές τσίλι. Μαρμελάδες δεν συνηθίζω να τρώω. Το μόνο πράγμα στο οποίο διαφέρει η σπιτική (και κάθε σπιτική), από την αγοραστή, είναι ότι με το πέρασμα των ημερών χάνεται η αψάδα της και το έντονο κάψιμο της πιπεριάς τσίλι και γίνεται πιο ήπια, κάτι που δεν συμβαίνει με όλες τις αγοραστές.

Υλικά: πιπεριές Φλωρίνης, καυτερές πιπεριές, τζίντζερ, σκόρδο, ντομάτα και άλλα 5 υλικά

ΥΛΙΚΑ: 1300 βερίκοκα 750 γρ ζάχαρη Μισό ποτήρι νερό

Υλικά: βερίκοκο, ζάχαρη

Η αφθονία των νόστιμων φρούτων που βγάζει ο τόπος μας, ήταν πάντα αφορμή για δημιουργικές λύσεις που κατάφερναν να συντηρούν όλο το χρόνο τις γεύσεις και τα αρώματά τους. Είτε λοιπόν αυτά μεταμορφώνονταν σε μιά νόστιμη μαρμελάδα, είτε σε γλυκό του κουταλιού, η όλη διαδικασία έχει μακρά παρουσία στη Ελληνική γαστρονομία.  

Υλικά: φράουλες, ζάχαρη, χυμός λεμονιού