Δημοσιευμένες » Μαρμελάδες

Η μαρμελάδα βερύκοκο είναι η διαχρονικά αγαπημένη μου, και κάθε χρόνο δεν παραλείπω να φτιάχνω, δοκιμάζοντας παράλληλα να την αρωματίσω με διάφορα μπαχαρικά ή αρωματικά φυτά. Φέτος έτυχε να έχω αγοράσει πρόσφατα τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης και την χρησιμοποίησα.

Υλικά: βερίκοκο, ζάχαρη, λεμόνι, κανέλα

Υλικά Οσα βερύκοκα θέλετε ζάχαρη αναλογία πιό κάτω λίγο χυμό λεμονιού

Υλικά: βερίκοκο, ζάχαρη, χυμός λεμονιού

Ήθελα από καιρό να φτιάξω κάτι από το μπλογκ της κι έτσι, πεπεισμένη για την τελειότητα της συνταγής, αποφάσισα να δοκιμάσω την μαρμελάδα από πιπεριές τσίλι. Μαρμελάδες δεν συνηθίζω να τρώω. Το μόνο πράγμα στο οποίο διαφέρει η σπιτική (και κάθε σπιτική), από την αγοραστή, είναι ότι με το πέρασμα των ημερών χάνεται η αψάδα της και το έντονο κάψιμο της πιπεριάς τσίλι και γίνεται πιο ήπια, κάτι που δεν συμβαίνει με όλες τις αγοραστές.

Υλικά: πιπεριές Φλωρίνης, καυτερές πιπεριές, τζίντζερ, σκόρδο, ντομάτα και άλλα 5 υλικά

ΥΛΙΚΑ: 1300 βερίκοκα 750 γρ ζάχαρη Μισό ποτήρι νερό

Υλικά: βερίκοκο, ζάχαρη

Η αφθονία των νόστιμων φρούτων που βγάζει ο τόπος μας, ήταν πάντα αφορμή για δημιουργικές λύσεις που κατάφερναν να συντηρούν όλο το χρόνο τις γεύσεις και τα αρώματά τους. Είτε λοιπόν αυτά μεταμορφώνονταν σε μιά νόστιμη μαρμελάδα, είτε σε γλυκό του κουταλιού, η όλη διαδικασία έχει μακρά παρουσία στη Ελληνική γαστρονομία.  

Υλικά: φράουλες, ζάχαρη, χυμός λεμονιού

Πριν από λίγες μέρες κ μετά από δική σας προτροπή έφτιαξα την πρώτη μου μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Μου άρεσε πολύ κ κατάλαβα ότι άρεσε και σε εσάς, αφού είχε μεγάλη απήχηση! Βγήκε νοστιμότατη κ ήδη την φαντάζομαι όχι μόνο πάνω σε ψωμάκι ή φρυγανιές αλλά κ σε γλυκάκια!

Υλικά: φράουλες, στέβια, χυμός λεμονιού, άγαρ άγαρ, μέντα

Πολύ ιδιαίτερη γεύση που δεν μπορώ να την περιγράψω. Τα λίγα που κράτησα τα έκανα ένα chutney, το οποίο μας ενθουσίασε γιαυτό και το γράφω. Βέβαια το να βρείτε αγριοκέρασα δύσκολο, ίσως οι αναγνώστες της επαρχίας μόνο, αλλά δοκιμάστε με κεράσια αναμειγνύοντας διάφορες ποικιλίες ή προσθέτοντας και βύσσινα.

Υλικά: αγριοκέρασα, κρεμμύδια, καστανή ζάχαρη, ξύδι βαλσαμικό, σπόροι μουστάρδας και άλλα 3 υλικά

Πρόσφατα λοιπόν σκεφτόμουν να πειραματιστώ με εκδοχή μαρμελάδας χωρίς ζάχαρη. Μετά κ από δική σας προτροπή αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια. Έγινε νόστιμη, έμεινα ικανοποιημένη. Για να είμαι 100% ειλικρινής, προτιμώ αυτή με την ζάχαρη, αλλά για όσους την αποφεύγουν είτε λόγω δίαιτας, είτε λόγω διαβήτη θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή λύση.

Υλικά: βερίκοκο, στέβια, άγαρ άγαρ, χυμός λεμονιού, αρμπαρόριζα

Πριν λίγες μέρες έφτιαξα μια τούρτα που περιείχε φράουλες. Μου έμειναν αρκετές αλλά όχι ικανοποιητικά αρκετές για να γίνουν γλυκό ή μαρμελάδα.  Είπα λοιπόν να δοκιμάσω να φτιάξω τσάτνευ. Ήμουν σίγουρη ότι η φράουλα δίνει ωραίο τσάτνευ και δεν είχα άδικο! Αν σας αρέσουν τα τσάτνευ, θα γίνει από τα αγαπημένα σας!  Συνοδέψτε με αυτό τυριά ή λευκά κρέατα. Αλλά γιατί όχι και απλά μια φρυγανίτσα;

Υλικά: φράουλες, σουλτανίνα, καστανή ζάχαρη, ξύδι

Αυτή είναι η δεύτερη από τις τρεις συνταγές με ραβέντι που υποσχέθηκα ότι θα μοιραστώ μαζί σας. Μια άκρως ενδιαφέρουσα μαρμελάδα ραβέντι με μαύρο πιπέρι. Είναι πηχτή, κολλώδης και γλυκιά με μια πιπεράτη επίγευση που τη νιώθεις στο πίσω μέρος του λαιμού σου και που σε ξαφνιάζει ευχάριστα, υπενθυμίζοντάς σου πως αυτή η μαρμελάδα δεν είναι σαν όλες τις άλλες.

Υλικά: ραβέντι, ζάχαρη