Υπέροχη γλυκόξινη μαρμελάδα βατόμουρο με καταπληκτικό ρουμπινί χρώμα! Φέτος το καλοκαίρι μετακινηθήκαμε ελάχιστα, αλλά απο πέρισυ ακόμη είχα στο νού μου να πάω κάποια στιγμή στο βουνό να μαζέψω βατόμουρα. Οπερ και εγένετο, και η μικρή εκδρομούλα μας στον μάλλον κοντινό μας Χολομώντα, με αντάμειψε με μισό κιλό περίπου ζουμερά άγρια βατόμουρα. Μια μικρή ποσότητα πήγε κατ' ευθέιαν στο λικέρ που ετοιμάζω απο την άνοιξη και για το οποίο θα μιλήσουμε αναλυτικά γύρω στα Χριστούγεννα (!!) και τα υπόλοιπα έγιναν χωρίς δεύτερη σκέψη μαρμελάδα.  Μου αρέσουν ιδιαίτερα οι μαρμελάδες απο φρούτα του δάσους (μύρτιλλα, φραγκοστάφυλα, βατόμουρα, σμέουρα)...

Υλικά: βατόμουρα, ζάχαρη, λεμόνι

Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com


(πάτησε στον τίτλο για να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο)


Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις