64
Υλικά
- ηλιέλαιο 200 γρ
- ελαιόλαδο 200 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 250 ml
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- κανέλα 3 κγ
- ζάχαρη 110 γρ
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κγ
- σιμιγδάλι 100 γρ
- αλεύρι 1 κιλ
- ζάχαρη 550 γρ
- μέλι 150 γρ
- ξύσμα πορτοκαλιού 2 κγ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- κανέλα 2 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 4 τμχ
- μέλι -
- καρύδια -
Το αγαπημένο μας γλυκό των Χριστουγέννων είναι τα Μελομακάρονα: αυτές οι υπέροχες σιροπιαστές μπουκιές με άρωμα πορτοκαλιού, κανέλλας, γαρύφαλλου και μελιού που λιώνουν στο στόμα.
Δεν είναι τυχαίο φυσικά που είναι το πιο δημοφιλές γλυκό κατά τη διάρκεια των γιορτών και μπορεί κανείς να το βρει σχεδόν σε κάθε σπίτι.
Πολλές οικογένειες φτιάχνουν τα δικά τους παραδοσιακά μελομακάρονα. Είναι αρκετά εύκολο να τα φτιάξει κανείς, και επιπλέον, αν τα φτιάξει κανείς σπίτι του, μπορεί να προσαρμόσει τη συνταγή όπως ο ίδιος επιθυμεί.
Διάβασε τη συνταγή στο www.littlecookingtips.com