122
Υλικά
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- σουσάμι -
Με λίγα λόγια με απέτρεψαν τόσο η μάνα μου όσο και άλλες γυναίκες στην ηλικία της από τη χρήση του χαρουπάλευρου. Όσο για συνταγή: «ε, ίντα βάνανε τότεσας: Λάδι , κρασί ή ρακή, ζάχαρη ή πετιμέζι και μια ολιά σόδα …» που θα πει : «ε, τι βάζανε τότε… Λάδι , κρασί ή ρακή, ζάχαρη ή πετιμέζι και λίγη σόδα…» . Αυτά λοιπόν έβαλα κι εγώ και έφτιαξα πολύ επιτυχημένα κατά γενική ομολογία κουλουράκια και παξιμαδάκια με την ίδια ζύμη . Τα έπλασα και τα έψησα με διαφορετικό τρόπο οπότε είχα δυο ειδών βουτήματα που άρεσαν ακόμη και στις …κατοχικές δοκιμάστριες, που αναθεώρησαν τις απόψεις τους για το υλικό μου....
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com