160
Υλικά
- ελαιόλαδο 0.75 κούπα/ες
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 κούπα/ες
- ρακή-τσικουδιά 1 σφην
- κονιάκ 1 σφην
- χαρουπόμελο 1 σφην
- χαρουπάλευρο 1 κούπα/ες
- αλεύρι ολικής άλεσης 1 κούπα/ες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα/ες
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 2 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- αμύγδαλα 0.25 κούπα/ες
Η ιδέα ήρθε από τη συσκευασία ενός έτοιμου μπισκότου που με κέρασαν κάπου, γνωστής εταιρείας. Εγώ βέβαια που είμαι οπαδός πιο «αμαρτωλών» γλυκών, απλώς συμβιβάζομαι με αυτές τις γεύσεις και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τις συγκρίνω μεταξύ τους…Κράτησα το χαρτάκι για να συνθέσω τα δικά μου μπισκότα με χαρουπάλευρο με τις δικές μου κατ’ εκτίμηση αναλογίες.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr