Δημοσιευμένες » Ορεκτικά

Υλικά: 250γρ φάβα(μισό πακέτο) 300γρ τυρί κίτρινο τριμμένο 3αυγά Αλεύρι φαρινα (περίπου 300 γρ ίσως και λίγο ακόμη) Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Λίγο κύμινο Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 1κρεμμύδι ψιλοκομμένο για το βράσιμο της φαβας. Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι.

Υλικά: φάβα, κίτρινο τυρί, αυγά, φαρίνα, κύμινο και άλλα 3 υλικά

Υλικά: 2 φλ. αλεύρι ½ φλ. χλιαρό νερό 1 φακελάκι μαγιά ½ φλ. σπορέλαιο 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.σ. ξίδι Γέμιση ό,τι θέλετε(τυρί με αυγό, λουκάνικο, κοτόπουλο, ζαμπόν-κασέρι, γέμιση για πίτσα,)

Υλικά: αλεύρι, μαγιά, σπορέλαιο, ξύδι, αυγά και άλλα 4 υλικά

Οι κρέπες είναι ένα έδεσμα που μας έρχεται από τη γαλλική κουζίνα αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί πολύ και στη χώρα μας. Εμείς τις επιλέγουμε και για το σνακ της παραλίας. Αν λοιπόν σας έχει περισσέψει κιμάς από τη χθεσινή μακαρονάδα ή εν πάσει περιπτώση θέλετε να κάνετε κιμά αλλά όχι πάλι με ζυμαρικά τότε αξίζει να τον σερβίρετε ως γέμιση μιας πεντανόστιμης σπιτικής κρέπας.

Υλικά: αλεύρι, αυγά, γάλα φρέσκο, μπέϊκον, κιμάς και άλλα 5 υλικά

Ειλικρινά αγαπώ τις τορτίγιες! Όχι επειδή είναι πεντανόστιμες αλλά επειδή είναι υγιεινές και οι επιλογές αμέτρητες. Είναι υγιεινές γιατί πάντα μπορείς να επιλέξεις τις ολικής αλέσεως και οι επιλογές σου είναι αμέτρητες λόγω της χρήσης τους σε πολλές Μεξικάνικες συνταγές!!

Υλικά: 5 κολοκυθάκια 3 καρότα 1 κρεμμύδι 100 γραμ. ανθότυρο 100 γραμ. φέτα 2 αυγά 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη 5 κ.σ. ελαιόλαδο άνιθο αλάτι-πιπέρι

Υλικά: κολοκύθια, καρότο, κρεμμύδια, ανθότυρο, τυρί φέτα και άλλα 4 υλικά

Ενα πολύ νόστιμο μεζεδάκι για το ουζάκι μας που ταιριάζει απόλυτα και σαν συνοδευτικό με όλα τα όσπρια!

Υλικά: ρέγγες, ελαιόλαδο, λεμόνι

Είναι μία συνταγή της Μπαρμπαρίγου με λίιιιγη πινελιά δική μου. Εξοχο, καλοκαιρινό, ελαφρύ ορεκτικό, συνοδεύει τέλεια ψητό ή τηγανητό ψάρι!

Υλικά: κολοκύθια, ανθότυρο, τυρί φέτα, φρυγανιά, σκόρδο και άλλα 2 υλικά

Όποιος δεν έχει δοκιμάσει τα τοπικά προϊόντα της Ζακύνθου έχει χάσει! Είναι όλα εξαιρετικά, το ελαιόλαδο και οι ελιές, τα κρασιά Βερντέα και Αυγουστιάτης, τα λαδοτύρια, το χοιρομέρι, τα μαντολάτα και οι μάντολες. Επίσης εξαιρετικής ποιότητος είναι και το ζυμωτό ψωμί με προζύμι και τα ντόπια παξιμάδια από αλεύρι ολικής αλέσεως που υα  ονομάζουν ριγανάδες ή φρύσσες! Είναι ιδανικές για καλοκαιρινές ριγανάδες, όπως λέει και το όνομά τους, που θα λατρεύσετε στο πρωινό σας ή θα τις σερβίρετε μαζί με το ούζο ή την μπύρα! Όταν βρείτε αυτά τα νοστιμότατα παξιμάδια, δοκιμάστε τα!

Υλικά: παξιμάδια, ντομάτα, ελαιόλαδο, ξύδι, ρίγανη και άλλα 2 υλικά

Υλικά: για 1 ταψί 100γρ  βούτυρο 1 φλ. τσαγιού γάλα 10γρ μαγιά νωπή αλάτι αλεύρι όσο πάρει (περίπου 500γρ) 200γρ τυριά τσένταρ και γκούντα 100γρ γαλοπούλα σε φέτες

Υλικά: βούτυρο, γάλα, μαγιά νωπή, αλεύρι, τσένταρ, γαλοπούλα

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 φακελάκι baking powder 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι ρετσίνα 1/2 κ.γ αλάτι 150 γρ φέτα 100 γρ gorgonzola 50 γρ gouda 1 αυγό 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένο άνηθο λίγο πιπέρι

Υλικά: φαρίνα, μπέκιν πάουντερ, ελαιόλαδο, ρετσίνα, τυρί φέτα και άλλα 5 υλικά