Δημοσιευμένες » Ορεκτικά

Δεν θα μπορούσα να σε αφήσω παραπονεμένη ούτε αυτή τη φορά. Επειδή ξέρω ότι έχεις αδυναμία στα burgers και σε κάθε είδος junk food, σου παρουσιάζω μια light kai υγιεινή επιλογή για σένα που προσέχεις ή κάνεις δίαιτα.

Υλικά: ξύσμα λεμονιού, σκόρδο, στήθος γαλοπούλας, σπανάκι, ασπράδι και άλλα 7 υλικά

Υλικά συνταγής για τη ζύμη 2 φακελάκια ξερή μαγιά 3 φλιτζ. ελληνικού καφέ σπορέλαιο 1½ κ.γ. ζάχαρη 2 κ.γ. αλάτι 2 ποτήρια γάλα χλιαρό 2 αυγά 7-8 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κρόκο αυγού για άλειμμα για τη γέμιση 700γρ. ανεβατό (λευκό τυρί) 2 αυγά φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά: μαγιά ξερή, σπορέλαιο, ζάχαρη, γάλα, αυγά και άλλα 3 υλικά

Αξεπεραστοι θεϊκοι γαυροκεφτεδες. Ιδανικος καλοκαιρινος μεζες και οχι μονο... για μπυρα,ουζακι και τσιπουρακι. Συνοδευονται αποκλειστικα με λεμονι για να αναδειχτει πληρως η θεϊκη τους γευση και αρωμα. Απολαυστε τους!!!

Υλικά: γαύρος, κρεμμύδια, σκόρδο, δυόσμος, άνηθος και άλλα 5 υλικά

Ο παστός βακαλάος είναι ένα αγαπημένο υλικό της Ελληνικής κουζίνας και μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο, τηγανητός σκορδαλιά ή στο φούρνο πλακί, με κρεμμύδι και πατάτες. Σαν καλοκαιρινό μεζεδάκι, συνοδευτικό της μπύρας ή του ούζου μας, γίνεται και κροκέτες, αλλά πάντα είναι προτιμητέα ή σπιτική έκδοση, για να περιέχουν και ψάρι! Είναι εύκολες, πολύ νόστιμες κροκέτες και μπορεί να γίνουν οι αγαπημένες των παιδιών που δεν πολυσυμπαθούν τα ψάρια.  Δοκιμάστε τες!

Υλικά: μπακαλιάρος παστός, φαρίνα, μπύρα, ούζο, ελαιόλαδο, αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σήμερα θα φτιάξουμε τα πιο αφράτα κεφτεδάκια που έχετε γευτεί ποτέ. Τα συνοδεύουμε με φέτα και πιπεριά σε ένα πιάτο με γεύσεις και αρώματα της Μεοσγείου.

Υλικά: κιμάς μοσχαρίσιος, κρεμμύδια, σκόρδο, ψωμί, ρίγανη και άλλα 4 υλικά

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό κιμάς κοτόπουλο 250 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 350 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένη σε γάλα 1 κ.σ. σάλτσα sweet chili sauce 2 κ.σ. φρέσκο χυμό ντομάτας 2 αυγά χυμός από 1 λεμόνι 1 κ.σ. ρίγανη ξερή 1/2 ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο 75 ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο αλεύρι

Υλικά: κιμάς κοτόπουλου, κρεμμύδια, ψωμί, χυμός ντομάτας, αυγά και άλλα 5 υλικά

Ένα ορεκτικό με τη δροσιά του γιαουρτιού και τη σπιρτόζικη γεύση του βαλσαμικού ξυδιού. Υλικά:  500 γρ. μανιτάρια  200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό  2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό  αλάτι, πιπέρι

Υλικά: μανιτάρια, στραγγιστό γιαούρτι, ξύδι βαλσαμικό

Υλικά: 400ml χλιαρό γάλα 250γρ πουρέ πατάτας σε σκόνη 2αυγά 250γρ τυρί ρεγγατο Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Πάπρικα Μοσχοκάρυδο Μισή φλυτζανα τσαγιού φαρινα Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη η λίγο λιγότερο!Θα δείτε στο ζύμωμα! Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι

Υλικά: γάλα, πουρές πατάτας, αυγά, ρεγκάτο, πάπρικα και άλλα 3 υλικά

Για 20 κομμάτια 1 ποτήρι νερό χλιαρό 1 φακελάκι μαγιά ξερή αλεύρι όσο πάρει περίπου 500γρ 1/2 ποτήρι λάδι 1/2 κιλό  χοντροτριμμένη φέτα αλάτι παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα

Υλικά: μαγιά ξερή, αλεύρι, λάδι, τυρί φέτα, παπαρουνόσπορος

Υλικά 300 γρ.φύλλο καταΐφι 300 γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη 200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια 100 γρ. βούτυρο 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 3 αυγά 200 ml κρέμα γάλακτος μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι

Υλικά: φύλλο κανταΐφι, κεφαλογραβιέρα, ζαμπόν, βούτυρο, πιπεριές πράσινες και άλλα 3 υλικά