408
Υλικά
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 4 τμχ
- αυγά 1 τμχ
- φρυγανιά -
- κουρκουμάς -
- μπέκιν πάουντερ 0.5 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- αλεύρι -
- ελαιόλαδο -
Οι μεγάλες κίτρινες κολοκύθες, όλο το καλοκαίρι, απλωμένες παντού, μάζευαν τον ήλιο και τον μετέτρεπαν σε χρυσαφένια σάρκα, αφράτη και ευωδιαστή! Ο πεθερός μου, θυμάμαι, τέτοια εποχή που ξερίζωνε τις κολοκυθιές, έβρισκε μεγάλες, καλοθρεμμένες κολοκύθες, ανεβασμένες στις πορτοκαλιές! Επειδή το περιβόλι ποτιζόταν όλο το καλοκαίρι, αυτές θέριευαν και απλώνονταν μέχρι πάνω στα δένδρα και μάζευαν εκεί τους χυμούς τους μέσα σε καρπούς - έκπληξη! Η κίτρινη κολοκύθα είναι ένα πολύ χρήσιμο και αγαπημένο υλικό της Ελληνικής Κουζίνας...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com