108
Υλικά
- πατάτες βραστές 80 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 170 γρ
- μαγιά ξερή 8 γρ
- αλάτι 15 γρ
- ελαιόλαδο 65 ml
- ντομάτες cherry 200 γρ
- ρίγανη 3 κγ
- ελαιόλαδο 6 κγ
Μια φοκάτσια (τύπος ιταλικού ψωμιού) με άρωμα και υλικά Κρήτης! Οι φοκάτσιες είναι σχετικά επίπεδα ιταλικά ψωμιά που μοιάζουν με τις δικές μας λαγάνες . Η συγκεκριμένη θυμίζει τόσο πολύ την ελληνική λαδένια της Κιμώλου που είναι να απορεί κανείς για τις κοινές εμπνεύσεις των λαών. Η πρωτοτυπία της και η ουσιαστική της διαφορά είναι στην προσθήκη πατάτας στη ζύμη...
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr