129
Υλικά
- λάχανο 1 τμχ
- ξύσμα λεμονιού 1 κγ
- μαραθόσπορος 1 κγ
- αλάτι 1 κγ
- άσπρο πιπέρι 1 κγ
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- καυτερές πιπεριές 1 κσ
- κιμάς μοσχαρίσιος 600 γρ
- κιμάς χοιρινός 200 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 τμχ
- άνηθος 3 κσ
- δυόσμος 0.5 κσ
- ρύζι γλασέ 0.5 κούπα/ες
- αλάτι 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 1 κγ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- αυγά 1 τμχ
- χυμός λεμονιού 0.33 κούπα/ες
- κορν φλάουρ 3 κφτ κσ
- γιαούρτι 3 κσ
- αλάτι 0.5 κγ
- ξύσμα λεμονιού 1 κγ
Στην κουζίνα μου, όταν κάνω λαχανοντολμάδες πάντα ετοιμάζω γέμιση με 1 κιλό κιμά, για να περισσέψει και να κάνω γιουβαρλάκια, για δεύτερο φαγητό. Όταν όμως δεν έχεις διάθεση ή χρόνο να τυλίξεις ντολμάδες ή δεν βρίσκεις κατάλληλο λάχανο για τύλιγμα, αυτή εδώ είναι πολύ καλή λύση.
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr