143
Υλικά
- κριθαράκι 30 γρ
- σάλτσα ντομάτας 400 γρ
- μπούτι κοτόπουλο 700 γρ
- μπούτι 700 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- πράσα 1 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- πιπεριές κέρατο 1 τμχ
- ροζέ κρασί 150 ml
- κανέλα 1 τμχ
- δαφνόφυλλα 3 φύλλα
- σκόρδο 1 σκελ
- δεντρολίβανο 1 κλων
- ελαιόλαδο 40 ml
- γκράνα 100 γρ
Το γιουβέτσι είναι ίσως η επιτομή του Ελληνικού comfort food. Ένα φαγητό που κάνω συχνά, ορέγομαι συχνότερα και το σερβίρω... Το γιουβέτσι είναι ίσως η επιτομή του Ελληνικού comfort food. Ένα φαγητό που κάνω συχνά, ορέγομαι συχνότερα και το σερβίρω σχεδόν πάντα όταν έχω καλεσμένους από άλλες χώρες που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι σπιτικό, ελληνικό. Τελευταία το έχω φτιάξει μάλιστα και στο εξωτερικό σε οικογενειακά και φιλικά τραπέζια που μου ζητήσανε να μαγειρέψω Ελληνικό φαγητό. Έβαλα στη βαλίτσα δυο πακετάκια απ’ το καλό μου κριθαράκι, μια και εκεί δεν βρίσκεις εύκολα, και τους μαγείρεψα ένα εκπληκτικό γιουβέτσι κοτόπουλου που γλύφανε τα δάκτυλά τους.
Για μένα το γιουβέτσι είναι ένα φαγητό νόστιμο, οικείο, γεμάτο θαλπωρή και συναίσθημα, με το μελωμένο...
Για μένα το γιουβέτσι είναι ένα φαγητό νόστιμο, οικείο, γεμάτο θαλπωρή και συναίσθημα, με το μελωμένο...
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr