169
Υλικά
- ελαιόλαδο 400 ml
- αλεύρι μαλακό 500 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- καστανή ζάχαρη 150 γρ
- αυγά 2 τμχ
- ξύσμα πορτοκαλιού 2 κγ
- φιλέ αμυγδάλου 150 γρ
- λικέρ μαστίχα 150 ml
- ούζο 150 ml
- τσίπουρο 150 γρ
- ζάχαρη άχνη 500 γρ
- βανίλια 3 τμχ
Υπέροχοι, πολύ τραγανοί κουραμπιέδες, ολίγον μεθυσμένοι, με ελαιόλαδο και γεμάτοι αμύγδαλο ή καρύδι! Υγιεινοί και ιδανικοί για όσους αποφεύγουν το βούτυρο.Δεν είναι τόσο μπισκοτένιοι, ώστε να θρυμματίζονται αμέσως, όπως οι κλασικοί με το βούτυρο αλλά διαλύονται μέσα στο στόμα και μας εκπλήσσουν με τη γεύση και τα αρώματά τους. Δοκιμάστε τους!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com