70
Υλικά
- ζύμη πίτσας 2 φύλλα
- σουσάμι 2 φλ
- πετιμέζι 2 κσ
- ζάχαρη 2 κσ
- κεφαλοτύρι -
- παπαρουνόσπορος -
Το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι γνωστό σε Ανατολή και Δύση! Η ιστορία του ξεκινάει από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με τη λέξη κουλούρι να προέρχεται από τη βυζαντινή “κολλίκιον”. Αν και το κουλούρι ταυτίστηκε με τη Θεσσαλονίκη και την Πόλη, οι πιο ονομαστοί αρτοποιοί-κουλουροποιοί ήταν κυρίως Έλληνες από την Ήπειρο. Από την ηπειρώτισσα μάνα, προς το γιο της, βγήκε και η φράση «Άντε και στην Πόλη κουλουρτζής»!
Διάβασε τη συνταγή στο www.argiro.gr