114
Υλικά
- προζύμι 350 γρ
- αλεύρι σκληρό 300 γρ
- γάλα 150 ml
- αλεύρι για τσουρέκια 1 κιλ
- αυγά 3 τμχ
- γάλα 200 ml
- μαχλέπι 1 κσ
- μαστίχα Χίου 1 κσ
- βούτυρο αιγοπρόβειο 150 γρ
- αλάτι 1 κγ
- αυγά 1 τμχ
Οι Λαμπροκουλούρες είναι ένα είδος τσουρεκιού, τις έχω φτιάξει και παλιότερα με μαγιά και έχουν ταξιδέψει σε Πολωνία και Λονδίνο. Φέτος ζηλεύοντας και τα τσουρέκια της φίλης Vita που φτιάχνει με προζύμι είπα κι εγώ να πειραματιστώ με το δικό μου υγρό προζύμι. Επιπλέον την τελευταία στιγμή αφαίρεσα και τη ζάχαρη ώστε να προσφερθούν και σε άτομα που δεν πρέπει να καταναλώνουν παρασκευάσματα με ζάχαρη. Είναι αφράτες και μυρωδάτες.
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr