267
Υλικά
- φύλλο κανταΐφι 400 γρ
- παστουρμάς 100 γρ
- μοτσαρέλα 250 γρ
- κασέρι 150 γρ
- ντομάτα 2 τμχ
- ελαιόλαδο 100 ml
- βούτυρο αγελάδος 70 γρ
- αυγά 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 50 ml
- κύμινο 1 κγ
- πάπρικα 1 κγ
Την παστουρμαδοπιτα, θα την συναντησετε και ως "πιτα Καισαρειας". Απο μικρη ερευνα που εκανα στο διαδυκτιο δεν προεκυψε οτι υπαρχει καποιο τοπικο εδεσμα της Καισαρειας (σημερα Kayseri) που να δικαιολογει την ονομασια. Πολυ πιθανον, επειδη ο καλυτερος τουρκικος παστουρμας προεχεται απο την Καισαρεια, συνδεθηκε το ονομα της περιοχης με την συγκεκριμενη πιτα. Αναλογα παρασκευασματα, στην Tουρκια τα ονομαζουν pastirmali boregi. Την παστουρμαδοπιτα μου την εφτιαξα με φυλλο κανταϊφι, αλλα βεβαια μπορειτε να την φτιαξετε και με κανονικο φυλλο για πιτα...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com