81
Υλικά
- κρέμα μασκαρπόνε 250 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- ασπράδι 2 τμχ
- ζάχαρη 2 κσ
- εσπρέσσο 150 ml
- λικέρ καφέ 3 κσ
- ρούμι 3 κσ
- σαβαγιάρ 8 τμχ
Η τιραμισού είναι ένα εξαιρετικά εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου. Είναι μια τούρτα σε στρώσεις, με κρέμα στρωμένη πάνω σε μπισκότα ή παντεσπάνι, βουτηγμένα σε δυνατό καφέ εσπρέσο. Οι Ιταλοί, για την κρέμα, ενώνουν τα αγαπημένα τους υλικά: κρέμα mascarpone και κρόκους αυγών με ζάχαρη, είτε χτυπημένους στο μίξερ ή σε μπεν μαρι, σαν κρέμα zabaglione.
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr