74
Υλικά
- ελαιόλαδο 1 φλ
- λευκό κρασί 1 φλ
- ζάχαρη καρύδας 1 φλ
- αλεύρι ολικής άλεσης 4.5 φλ
- μαγειρική σόδα 1 κσ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
Είναι λίγο ασυνήθιστη συνταγή, ένα πείραμα που ήθελα καιρό να κάνω. Πρόκειται για κουλούρια ολικής με αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι, ζυμωμένα με κρασί και ζάχαρη καρύδας. Όσες συνταγές για κουλούρια κι αν έχει κανείς, πάντα θα θέλει κι άλλη. Για τα κουλούρια και τα κέικ, νομίζω, ισχύει το ίδιο. Τα κουλουράκια αυτά είναι νηστίσιμα, μιας και δεν περιέχουν βούτυρο ή αυγά, αλλά κρασί και ελαιόλαδο. Φροντίστε το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσετε να είναι όσο πιο απαλό γίνεται, για να μην σας βαρύνει την γεύση των κουλουριών. Η ζύμη, παρότι όταν ζυμωθεί είναι πολύ καλή, όταν πας να την πλάσεις θρύβεται λίγο περισσότερο από τις κοινές ζύμες.
Διάβασε τη συνταγή στο www.thehealthycook.gr