45
Υλικά
- ρεβίθια 3 φλ
- ταχίνι 0.5 φλ
- χυμός λεμονιού 1 φλιτζανάκι
- ελαιόλαδο 0.75 φλ
- σκόρδο 4 σκελ
- αλάτι 1 κγ
- μαϊντανός 0.5 φλ
- κόκκινο πιπέρι 0.5 κγ
Υλικά:3 φλυτζάνια ρεβίθια (φουσκωμένα σε κρύο νερό από το βράδυ)1/2 φλυτζάνι ταχίνι1 φλυτζανάκι χυμό λεμονιού3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο1 κουταλάκι γλυκού αλάτι1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο1/2 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι Εκτέλεση:Βράζουμε καλά τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε. Αφήνουμε κατά μέρος 2 κουταλιές
Διάβασε τη συνταγή στο xortosyntages.blogspot.com