81
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- καλαμποκάλευρο 20 γρ
- βούτυρο 140 γρ
- κρόκοι 1 τμχ
- αλάτι 0.33 κγ
- ζάχαρη 0.33 κγ
- μουστάρδα σε σκόνη 0.33 κγ
Η ιδανική ζύμη για quiche ή τάρτα αλμυρή. Τριφτή αλλά και αφράτη συνάμα, που λιώνει στο στόμα και σε πηγαίνει στα ουράνια με τη νοστιμιά της. Μια ζύμη που πρέπει να γνωρίζουμε να φτιάχνουμε μια και οι αλμυρές τάρτες αποτελούν διαχρονικά αγαπημένα πιάτα. Η κανονική ζύμη μπριζέ, βέβαια, δεν έχει μουστάρδα ούτε πιπέρι αλλά αν η γέμιση ταιριάζει ... αξίζει να της δώσουμε μια πιο πικάντικη πινελιά.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com