531
Υλικά
- κολοκύθια 3 κούπα/ες
- αλεύρι 2 κούπα/ες
- φρέσκο κρεμμυδάκι 5 τμχ
- αυγά 3 τμχ
- ελαιόλαδο 1 κούπα/ες
- αλάτι 1 κγ
- πιπέρι 1 κγ
- ξινομυζήθρα 1 κούπα/ες
- φέτα 1 κούπα/ες
- γραβιέρα 1 κούπα/ες
- κίτρινο τυρί 1 κούπα/ες
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- μαϊντανός -
- δυόσμος 2 κσ
- ελαιόλαδο 1 κσ
Η σημερινή αλμυρή κολοκυθόπιτα είναι από τις πιο εύκολες . Δεν έχει βλέπετε φύλλο και έτσι φτιάχνεται στο πι και φι .Έτσι είναι και λιγότερο παχυντική. Εγώ χρησιμοποιώ ξινομυζήθρα για να τη νοστιμίσω - είναι λιγότερο λιπαρή από τη φέτα - αλλά ούτως ή άλλως τα τυριά δεν είναι πολλά για την ποσότητα των υλικών.Η χρήση ελαιολάδου και όχι βουτύρου την κάνει πιο ελαφριά. Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου και όπως όλες τις πίτες μπορούμε να την απολαύσουμε όλες τις ώρες! Είναι ιδανική για ελαφρύ δείπνο...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com