78
Υλικά
- αλεύρι 400 γρ
- βούτυρο αγελάδος 200 γρ
- αλάτι 0.33 κγ
- πράσα 1 κιλ
- ελαιόλαδο 50 ml
- λευκό κρασί 100 τμχ
- μυρώνια 3 ματσ.
- άνηθος 1 ματσ.
- θυμάρι 1 κσ
- αυγά 2 τμχ
- μπλε τυρί 200 γρ
- κουκουνάρι 80 γρ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- αχλάδια 2 τμχ
Υλικά Για τη ζύμη (ή 1 έτοιμο φύλλο κουρού) 400 γρ. αλεύρι λευκό 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, παγωμένο, σε μικρούς κύβους 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι 30 ml νερό, παγωμένο Για τη γέμιση το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 κιλό πράσα, σε λεπτές ροδέλες 50 ml ελαιόλαδο 100 ml λευκό, ξηρό κρασί 3 ματσάκια μυρώνια, ψιλοκομμένα (αν δεν βρούμε στο σούπερ μάρκετ ή στη λαϊκή μυρώνια, τα αντικαθιστούμε με 1 ματσάκι άνηθο και 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι) 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα 200 γρ. μπλε τυρί 80 γρ. κουκουνάρια αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για γαρνίρισμα 2 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (την τελευταία στιγμή, για να μη μαυρίσουν)...
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr