by admin

Τάρτα με πράσα, μπλε τυρί και ολίγον αχλάδι

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

Υλικά Για τη ζύμη (ή 1 έτοιμο φύλλο κουρού) 400 γρ. αλεύρι λευκό 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, παγωμένο, σε μικρούς κύβους 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι 30 ml νερό, παγωμένο Για τη γέμιση το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 κιλό πράσα, σε λεπτές ροδέλες 50 ml ελαιόλαδο 100 ml λευκό, ξηρό κρασί 3 ματσάκια μυρώνια, ψιλοκομμένα (αν δεν βρούμε στο σούπερ μάρκετ ή στη λαϊκή μυρώνια, τα αντικαθιστούμε με 1 ματσάκι άνηθο και 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι) 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα 200 γρ. μπλε τυρί 80 γρ. κουκουνάρια αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για γαρνίρισμα 2 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (την τελευταία στιγμή, για να μη μαυρίσουν)...
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr
Κατηγορία: Πίτες αλμυρές
Περισσότερες συνταγές: ζύμη τάρτας, τάρτα με πράσα

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το www.gastronomos.gr