Δημοσιευμένες » Πίτες αλμυρές

Υλικά (για ζύμη)   1 κιλό αλεύρι για πίτες 1 κουτ. σούπας ξύδι   3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο 400 ml χλιαρό νερό Αλάτι Αλεύρι (για άνοιγμα των φύλλων) Φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων ( χωριάτικο φύλλο) Φρέσκο βούτυ ρο σε θερμοκρα σία δωματίου γ ια άλειμμα των φύ λλων (φύλλο σφολιάτας)   Υλικά (για γέμιση) 1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο 400 γραμμάρια πράσα καθαρισμένα, πλυμμένα και ψιλοκομμένα 500 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη 2 αυγά χτυπημένα Ελαιόλαδο  Άνηθος ψιλοκομμένος Αλάτι Πιπέρι

Υλικά: αλεύρι, ξύδι, ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, φρέσκο βούτυρο και άλλα 6 υλικά

Οι άντρες ήθελαν κάτι με κρέας, αλλά να μην είναι ψητό, να μην είναι κατσαρόλας, να μην είναι με μακαρόνια και να μην είναι με πατάτες ... Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η πίτα, αλλά μιά πίτα χορταστική και βέβαια με πλούσια γεύση. Κρεατόπιτα σπέσιαλ λοιπόν, μία πρόταση για ένα διαφορετικό μεσημεριανό, τέλεια για έναν μπουφέ και ιδανική για πικ νικ στην εξοχή!

Υλικά: μοσχάρι, μπέϊκον, κρεμμύδια, πράσα, ελαιόλαδο και άλλα 8 υλικά

Η ελληνική κουζίνα ξεχωρίζει για τις πίτες της που αποτελούν σήμα κατατεθέν της. Σήμερα έχουμε όρεξη για μια νόστιμη και τραγανή χορτόπιτα σαν αυτές που μας έφτιαχνε η μαμά μας όταν εμείς ήμασταν παιδιά. Βασικό συστατικό της πίτας μας θα είναι τα πράσα που αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών που είναι απαραίτητα για την υγεία μας.

Υλικά: φύλλο κρούστας, πράσα, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθος, σιμιγδάλι ψιλό και άλλα 4 υλικά

Υλικά 1 κιλό αλεύρι ελαιόλαδο 1 1/2 κιλό σπανάκι 3 αυγά 1 ποτήρι γάλα 1/2 κιλό τυρί ανάλατο λίγο άνηθο αλάτι

Υλικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, σπανάκι, αυγά, γάλα και άλλα 2 υλικά

Αυτή η συνταγή είναι για όσους δεν αγαπούν το φύλλο, ξέχασαν να αγοράσουν ή απλά το αποφεύγουν για λόγους υγείας. Βασίζεται στη γέμιση της σπανακόπιτας,   έχει δηλαδή τα μυρωδικά και τη φέτα, αλλά στη βάση έχει τριμμένο ντάκο και από πάνω ένα σκληρό τυρί, όπως το κεφαλοτύρι ή η παρμεζάνα. Μπορείτε να το πείτε σουφλέ, αν και τυπικά είναι “ ογκρατέν”. Εγώ το λέω και σπανακόπιτα χωρίς φύλλο γιατί με κάνει να αισθάνομαι πιο Ελληνίδα…

Υλικά: σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθος, αυγά, τυρί φέτα και άλλα 3 υλικά

ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία κανταΐφι 100 γρ. βούτυρο 300 γρ. κασέρι 250 γρ. φέτα 300 γρ. γραβιέρα 250 ml κρέμα γάλακτος 500 ml γάλα 4 αυγά Πιπέρι

Υλικά: φύλλο κανταΐφι, βούτυρο, κασέρι, τυρί φέτα, γραβιέρα και άλλα 3 υλικά

ΥΛΙΚΑ: • 10. φύλλα κρούστας • 500.γρ. φέτα • 500. γρ. ανθότυρο • 300 ml γάλα • 4 αυγά • 300ml σόδα • 100 γρ. μαργαρίνη • 100 γρ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο (και λίγο ακόμη για τον πάτο του ταψιού) • Λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Υλικά: φύλλο κρούστας, τυρί φέτα, ανθότυρο, γάλα, αυγά και άλλα 4 υλικά

Αλλά έλα που την πάτησα, γιατί δεν είχα επαρκή ποσότητα αλευριού για πίτες, οπότε πήρα ότι υπόλοιπο είχα και σκάρωσα ένα άλλο ζυμαράκι. Είχα και φρέσκο ανθότυρο, είχα και  ένα τυράκι που έμοιαζε με παρμεζάνα (φερμένο από το πρόσφατο ταξίδι μας) οπότε τις  ολοκλήρωσα τις τυροκουλούρες μου και παρά το γεγονός ότι  φτιάχτηκαν με τις ιδιαιτερότητες της στιγμής έγιναν πεντανόστιμες και έτσι αποφάσισα να τις μοιραστώ μαζί σας. Ζυμωτές τυροκουλούρες  

Υλικά: ανθότυρο, παρμεζάνα, στραγγιστό γιαούρτι, γάλα φρέσκο, μοσχοκάρυδο και άλλα 10 υλικά

Από την ημέρα που είδα αυτή τη συνταγή στην εκπομπή "σεφ στον αέρα" έγινε το συνώνυμο της τυρόπιτας. Επειδή παλιά είχε και βίντεο αλλά τώρα έχει κατέβει, αποφάσισα να την ανεβάσω εδώ με μικρές δικές μου παραλλαγές, γιατί είναι κρίμα να χαθεί τέτοια συνταγή!

Υλικά: φύλλο Βηρυτού, λάδι, κασέρι, ρεγκάτο, τσένταρ και άλλα 8 υλικά

Πεντανόστιμη, αφράτη και τραγανή! Η συγκεκριμένη πίτα μπορεί φυσικά να γίνει και με χωριάτικο φύλλο (μέθοδο του ήλιου ή φύλλο Gozleme).

Υλικά: αλεύρι, ξύδι, ηλιέλαιο, φρέσκο βούτυρο, σπανάκι και άλλα 5 υλικά