83
Υλικά
- γάλα φρέσκο 1 λτ
- λεμόνι 2 τμχ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- σιμιγδάλι ψιλό 250 γρ
- βούτυρο 1 κσ
- αυγά 6 τμχ
- ζάχαρη 250 γρ
- ρικότα 400 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- βούτυρο 1 κσ
- αμύγδαλα 30 γρ
- ζάχαρη άχνη -
Το μιλιάτσο (migliaccio) είναι ένα γλυκό που συνηθίζουν να φτιάχνουν στην Valle Caudina (περιοχή της επαρχίας Campania, δηλαδή της Νάπολι) κατά την περίοδο του Καρναβαλιού. Καθώς διανύουμε την εβδομάδα της Τυρινής, σκέφτηκα ότι αυτό το γλυκάκι είναι ιδανικό, καθώς στην ουσία είναι μια πολύ νόστιμη γαλατόπιτα.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com