95
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 225 γρ
- βούτυρο αγελάδος 115 γρ
- ζάχαρη άχνη 30 ml
- αυγά 1 τμχ
- βούτυρο αγελάδος 115 γρ
- ζάχαρη 60 γρ
- αυγά 3 τμχ
- μέλι 175 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- κουκουνάρι 225 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
Κάθε λογής τάρτες, γλυκές ή αλμυρές, μπορεί να βρει κανείς στη Γαλλία αλλά το πιθανότερο είναι ότι τάρτα με μέλι και κουκουνάρια θα συναντήσει στο γαλλικό Νότο. Αγαπημένη κι όχι ιδιαίτερα συνηθισμένη είναι αυτή η τάρτα που διαθέτει άφθονο μέλι, ξύσμα και χυμό λεμονιού αλλά κυρίως σύνθετη υφή χάρη στα πολλά κουκουνάρια, την τραγανή ζύμη αλλά και την κρεμώδη γέμιση. Δοκιμάστε την για επιδόρπιο ή σκέτη σαν γλυκό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας… (H συνταγή είναι ελαφρά προσαρμοσμένη από το βιβλίο «Μεσογειακή Κουζίνα» των Jacqualine Clark και Joanna Farrow.)
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr